Foto: MN Press
Rikardo Gomeš

Fudbaleri Partizana upisali su 29. pobedu u sezoni u meču protiv Vojvodine (2:1) odigranom u subotu u Beogradu. Crno-beli su meč otvorili na pravi način, golom Nikole Terzića već u četvrtom minutu, dok je sigurno vođstvo doneo Rikardo Gomeš pogotkom u finišu prvog poluvremena. Upravo strelci golova govorili su za sajt crno-belih o završenoj, ali i predstojećoj utakmici sa Vojvodinom.

Iako su u subotu igrali meč sa novosadskom ekipom, Partizan će već u sredu ponovo odmeriti snage sa Vojvodinom. Na istom mestu, ali u drugom takmičenju. Biće to duel polufinala Kupa, u kom nijedna ekipa nema prava na grešku, jer se i u toj fazi takmičenja igra samo jedna utakmica.

– Nije bila laka utakmica i pretoplo je bilo, ali mislim da smo odmah u meč ušli fokusirani i nastavili smo sa dobrom igrom. Prethodne utakmice su bile dobre, dobro je bilo raspoloženje, ceo tim je igrao dobro. Nadam se da ćemo nastaviti da pobeđujemo – rekao je Rikardo.

Pred fudbalerima Partizana i Vojvodine već u sredu je “revanš”, a Nikola Terzić očekuje još težu utakmicu od prvenstvene.

– Očekujem čvršću i agresivniju Vojvodinu. To je jedna utakmica od koje sve zavisi, da li ćeš proći dalje, da li ćeš igrati finale ili ispasti u polufinalu, tako da očekujem skroz drugačiji meč, ali mi svaku utakmicu idemo da pobedimo, tako da se nadamo trijumfu – navodi Terzić, a slično kao i on misli i Rikardo:

– Da, očekuje nas sledeći susret sa ekipom Vojvodine već za nekoliko dana. Mislim da će nastupiti jako, ali spremni smo na sve i proći ćemo u sledeći nivo takmičenja.

Istakao je Terzić i koliko za njega, ali i ostale mlade igrače znači podrška iskusnijih saigrača.

– Mnogo znači podrška, pogotovo za nas mlade igrače, jer nam iskusniji saigrači kroz treninge, novu utakmicu daju podršku i dosta učimo od njih. Nama svaki gol, asistencija, pa i kad ulazimo u šansu, puno znači, a onda dobijamo tako mnogo više i na samopouzdanju.

Rikardo Gomeš je gol protiv Vojvodine posvetio svojoj deci, koja su ga gledala sa tribina.

– Za mene je dobro što ih imam ovde, daju mi veću motivaciju. Danas sam postigao pogodak za njih!

Pored podrške koju dobija od iskusnijih fudbalera, Terzić je otkrio da sa starijim saigračima razgovara i nakon slabijih partija.

– Uglavnom tada razgovaram sa starijim i iskusnijim igračima, sa Lolom, Markecom – kaže Terzić.

Ono što je Aleksandar Stanojević rekao nakon meča sa Vojvodinom, to je ponovio i mladi Terzić. Opuštanja kod crno-belih ne bi trebalo da bude.

– Tako je. Svaka utakmica mora da se pobedi, to je Partizan, tako da normalno da postoji pritisak i kod tog primljenog gola. Desi se da nas poremete neke stvari, ali mi ne dozvoljavamo da to toliko utiče na nas, tako da smo završili sa pobedom kod kuće i čekamo to polufinale Kupa – zaključio je Nikola Terzić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here