Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić istakao da će titula evropskog šampiona osvojena u Ankari biti jedna od najdražih do koje je došao u bogatoj karijeri.

 

Srpkinje su odbranile titulu evropskog šampiona pošto su u velikom finalu 31. kontinentalnog šampionata savladale Tursku sa 3:2.

– Biće definitivno jedna od najdražih titula i pamtiće se dugo. Ponavljam to ne znam koji put, odigrali smo utakmicu u atmosferi kakvu ne pamtimo. Nikad ni blizu nije bilo ovako, nismo ni sanjali da može da postoji ovakav način navijanja. Komunikacija tokom utakmice je bila nemoguća. Teško je da se igra. Kad Turska uzme i dva poena u nizu, to je pakao u hali. Devojkama nije bilo lako, ali su odigrale najbolje, najmirnije, najhrabrije kad je bilo najpotrebnije.Pokazale su da su najbolje u Evropi evo već duže vreme i da to traje i nadam se da će još dugo – rekao je Terzić.

Zanimljiva je bila izmena koju je Terzić napravio u završnici petog seta, kad je Turska povela sa 9:6. Umesto Maje Ognjenović i Tijane Bošković na teren je poslao Slađanu Mirković i Anu Bjelicu.

– Pa dobro, svaki trener ima neke svoje zamisli i kombinacije tokom utakmice. Ne volim mnogo da menjam, ali kad vidim da je igrač umoran, da ne može da podnese više pritisak, treba ga odmoriti da vrati snage. Mislio sam da ćemo njihovo vođstvo od 9:6 doći do 12:10, pa da onda vratim Maju i Tijanu, ali ispalo je bolje nego što sam se nadao. Buša je odservirala odlično i ostalo ste videli.

Odbojkašicama Srbije biće priređen doček u Beogradu ispred Skupštine grada od 21 čas.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime