AP Photo/Manu Fernandez

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić bio je zadovoljan onim što su njegove izabranice pokazale u prvom meču na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a očekuje još bolje partije u nastavku.

Dostruke uzastopne šampionke počele su odbranu titule maksimalnom pobedom nad selekcijom Bosne i Hercegovine 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

– Dobro smo počeli, prva utakmica je uvek teška i važna. Bitno je da se uhvati ritam za naredne mečeve, važno je da shvatimo neke sitnice kako bismo se što bolje pripremili. Na početku smo bili jako dobri taktički, ali i energija je bila na nivou. Kasnije je to malo opalo, ali je to normalno kad se pobeđuje ovako ubedljivo – rekao je Terzić.

‘Plave dame’ je sa tribina bodrilo 3.500 navijača u najvećoj dvorani u glavnom gradu. Podsetila je podrška gledalaca srpski tim na 2011, kada je u Beogradu osvojeno prvo evropsko zlato.

– Nadam se da ćemo doživeti one momente kao prošlog puta kad smo osvojili zlatnu medalju. Igračicama i svima nama mnogo znači to što posle dužeg vremena igramo pred publikom, a to što igramo pred našim navijačima daje ogroman boljitak našim igračicama – zaključio je selektor.

U drugom kolu Srbija će igrati protiv Francuske u subotu od 21 čas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here