Selektor odbojkašica Srbije saopštio je širi spisak (32) igračica za II Ligu nacija 2019.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Maja Ognjenović (Dinamo Moskva, Rusija), Slađana Mirković (Hemik Police, Poljska), Aleksandra Ćirović (Alba Blaž, Rumunija), Mila Đorđević (Crvena zvezda) i Emilija Antanasijević (Jedinstvo, Stara Pazova).

Korektori: Ana Bjelica (Volero Le Kane, Francuska), Tijana Bošković (Ezačibaši Istanbul, Turska), Sara Lozo (Žetisu, Kazahstan), Milica Kubura (Partizan) i Sara Carić (Vizura).

Libera: Silvija Popović (Altaj, Kazahstan), Teodora Pušić (Targovište, Rumunija), Marija Popović (Univerzitet Ist Tenesi, Sad), Aleksandra Tadić (Tent, Obrenovac) i Bojana Gočanin (Takovo Zveda Helios, Gornji Milanovac).

Blokeri: Milena Rašić (Vakifbank Istanbul, Turska), Stefana Veljković (Novara, Italija), Jovana Stevanović (Skandići, Italija), Maja Aleksić (Alba Blaž, Rumunija), Mina Popović (Firenca, Italija), Maja Savić (železničar, Lajkovac), Jovana Kocić (Vizura) i Sara Vučićević (Crvena zvezda).

Primači servisa: Brankica Mihajlović (JT Marvelus Nišinomija, Japan), Jelena Blagojević (Žešuv, Poljska), Bjanka Buša (Hemik Police, Poljska), Bojana Milenković (Skandići, Italija), Katarina Lazović (Vizura), Katarina Jović (Volero Le Kane, Francuska), Milica Tasić (Crvena zvezda), Mina Mijatović (Tent, Obrenovac) i Ana Pejičić (Vizura).

Svi mečevi Lige nacija igraće se od utorka do četvrtka.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija u 4. grupi I vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbije će igrati protiv Koreje od 17 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20 časova.

II vikend će se odigrati od 28. do 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Koneljanu u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.

U okviru 12. grupe III vikenda od 4. do 6. juna, Srbija će gostovati u Kortrajku, u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

IV vikend je na programu od 11. do 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, V vikend će se odigrati od 18. do 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ningbou. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.

Finalni turnir će se odigrati od 3. do 7. jula u Nanđingu u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here