MN Press
Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je aktuelnim temama, UEFA koeficijentu, a dotakao se i Partizana, selektora Dragana Stojkovića i FSS-a.

On smatra da najveći rival glumi žrtvu, tražeći krivca u državi, a ne u sebi.

– Iz dana u dan vidim da se koristi ista matrica, jako ružna, da smo mi državni prijekat, a oni žrtve režima, što je velika laž. Ja sam svedok, ko hoće realno da pogleda, oni sa tom pričom su zaludeli ogromnu većinu Partizanove javnosti jer sebe smatraju žrtvom ovog režima. To je alibi koji na ružan načun zloupotrebljavaju i klasično pokušavaju da reketiraju državu. To im uspeva već evo deset godina. Tom pričom mi smo žrtve, mi smo žrtve… oni neuspešni, traže krivca, ne u sebi, nego državi, kao da hoće neko da ih ruši – rekao je Terzić za “TV Pančevo” i dodao:

– Kada pričam sa nekim ljudima, mislio sam da su umereni partizanovci, vidim koliko su ostrašćeni, zadojevi tom idejom. Ja odgorno tvrdim da Zvezda nema nikakvu pomoć više od Parizana, to lako može da se proveri. Transparentno poslujemo, svako ima uvid u naše poslova, na APR se objavljuje naš isveštaj finansijski, funkcionišemo u beloj zoni, siva zona nula, nadam se i Partizan. Vide se naši prilivi, nas država ne finansira. Jako je to pokvareno od nekih struktura… Kaže nas neko hoće da ugasi, Partizan je žrtva… Ružno je, bezobrazno i nekorektno. Tako reketiraju državu. Stalno je naša potreba da se opravdamo da nismo državni projekat. To što ogromna većina stranovništva navija za Zvezdu, što predsednik navija za Zvezdu… On je toliko odgovoran čovek da nikad neće zloupotrebiti funkciju da bi pare poreznika dao Zvezdi. Ako se nekada nešto učini mora ekvivalentno da se učini i Partizanu da ne bi oni lajali i ujedali na ružan i primitivan način.

Terzić smatra da je Zvezda najviše doprinela napretku na UEFA listi nacionalnih koeficijenata.

– Nije korektno da se kaže da su Zvezda i Partizan doprineli što je Srbija danas 12. u Evropi i da ćemo od 2023. godina imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako dođemo na 11. poziciju imaćemo direktnog učesnika u LŠ. Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Partizan je pobedio Floru i Anortozis… Zvezda će ove godine imati 70 utakmica u Evropi … Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Kada se govori o srpskom fudbalu u pozitivnom smislu sve treba gledati kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Mi jurimo petu uzastupnu titulu i petu sezonu igramo u Evropi. Mi smo doneli koeficijene, a ne Partizan. To mi smeta, jer se ne vrednuje na pravi način šta je donela Zvezda. Stavlja se u istu ravan sa Partizanom. Nisu, nisu…

Imao je Terzić šta da kaže i o selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, kao i Fudbalskom savezu Srbije.

– Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan nači se prezentuje javnosti.

– Nisam zadovoljan kao izgleda srpski fudbal, Zvezda i Partizan od 37 utakmica 35 pobede. Zvezda i Partizan se stavljaju u istu revan, a Zvezda ide na petu titulu, pobegnemo Partizanu za 15, 20 bodova, nismo ispred za bod ili gol razliku… Kao nas stavljate u isti koš? Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga treba da bude razvojna liga … Oni smanje sa dva na jedan…neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari.. Ja bih napravio bonus samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Moramo da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere, i infrastrukturu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here