Foto: Tanjug/AP
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Tokom dana pojavile su se informacije uizruskih i italijanskih medija da selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić napušta tu finkciju.

Ipak, po svemu sudeći, Terzić ne preuzima Rusiju, kako je pisano, i nastavlja svoj rad u Srbiji. Naime, Terzić za ”Nova.rs” ističe da od toga, bar za sada, nema ništa.

– Gde se pojavilo da ja nisam selektor Srbije? Ruski i italijanski mediji? Bravo. Nisam znao. Lepo je znati da se bar interesuju, što se kaže – započeo je Terzić.

Selektor srpske reprezentacije kaže i da razgovora sa ruskim savezom nije ni bilo, i da su informacije samo glasine, koje ne treba shvatati za ozbiljno.

– Istine ima onog momenta kad krenu ozbiljni pregovori i razgovori, kad ima neke konkretne priče u tome, a sve te glasine, priče koje se provlače ne mogu da shvatam za ozbiljne. Ne kažem da 100 posto nikada neću napustiti reprezentaciju Srbije i da neću otići u neku drugu. Pogotovo rusku, to je jedina himna koju mogu da slušam osim srpske pre ili posle utakmice, malo sam, da ne kažem rusofil. Druge himne bi mi teško bilo da slušam. Nema istine u smislu da ima konkretnih priča u vezi toga, nego samo neke glasine koje se provlače – zaključio je priču o preuzimanju ruske reprezentacije.

Ruski mediji su kao jedan od razloga za dolazak Zorana Terzića na mesto selektora Ruskinja naveli to da on u Fenerbahčeu trenira Anu Lazarevu i Arinu Fedorcevu, mlade ruske odbojkašice od kojih se mnogo očekuje u domovini.

Terzić je na klupi Srbije od 2002, a najveći uspesi su mu svetska titula 2018, tri evropska zlata 2011, 2017, 2019, te srebro na Igrama u Tokiju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here