Zvezdin direktor posle još jednog ulaska “crveno-belih” u Ligu šampiona kaže da mu na tom mestu nisu potrebne pare nego vreme jer posao zna da radi.

– Ostvarili smo veliki uspeh plasmanom u ligu šampona, drugu godinu zaredom, treću godinu igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Kad pogledamo gde smo bili pre pet godina, mogu da kažem da je ovo nezabeleženo u istoriji kolektivnog sporta u Srbiji, od jednog kluba koji je bio pred gašenjem da sada igramo sa evropskim gigantima. Rezultat za ponos, nemamo vremena za likovannje, to ostavljamo našim navijačima, mi imamo mnogo posla… – bile su uvodne reči direktora Zvezde pred velikim brojem novinara.

O finansijama…

– Crvena zvezda raste kao klub, a kada kao klub rastete, rastu i apetiti, rastu zahtevi javnosti, ciljevi koje pred sebe postavljamo. Ako želimo da raste klub, moramo da povećavamo svoje rashode, jer sa malim budžetom nemate šta da tražite na evropskoj sceni. Pre tri dana smo konstatovali veliku stvar – ne treba da se ljutimo na narod što ne dolazi na utakmice u Superligi, a onda napune stadion za evropski meč. Moramo da osluškujemo narod, koji ne želi Zvezdu samo u domaćem prvenstvu, nego i u Evropi. Da bi bila na tom nivou, Zvezda mora da stalno da ulaže. Fudbal je specifičan biznis u odnosu na sve ostalo. Kritikovali su nas bez osnova prošle godine, govorili kako zaradom moramo da vraćamo velike dugove, ali naša politika ulaganja u tim se pokazala kao ispravna. Ponovo ćemo tako, izbalansiraćemo investiranje u kadar i u vraćanje dugova, jer želimo zadovoljne igrače. Ja ovaj posao znam da radim, meni ne trebaju pare, nego vreme. To sam dobio, i sa svojim saradnicima sam napravio rezultat – Zvezda je odavno na “zelenoj grani”, pametno investira u infrastrkukturu, omladinsku školu i prvi tim, što su nam prioriteti.

Pojačanja…

– Ne bih sad o tome, odavno smo oformili tim i nema potrebe za velikim očekivanja što se tiče navijača. Dolazaka će biti u zavisnosti od odlazaka. Ide Ben, pitanje je šta će biti sa Boaćijem, ima dosta interesovanje za njega… Što se tiče Bena, ide u Abu Dabi.

Zvezdan Terzić

Žreb je na programu u četvrtak, a Terzić ima jednu specijalnu želju.

– Nemamo želje, ali bih voleo da dobijemo Dinamo samo da bismo pokazali na terenu ko je bolji. Mislim da je Zvezda najbolji i najveći klub u regionu. Sigurno je da bi taj meč izazvao predigre van terena koje nemaju veze sa sportom, a koje bih voleo da izbegnemo. Oko šešira: paklena imena nas čekaju, lično bih voleo najveće klubove, najjače rivale, mislim da navijači žele da gledaju najveće klubove i igrače, da vide spektakl – da vide Bajern, Juventus, Real… Narod je željan velikih utakmica. Sa Napolijem i Liverpulom smo pokazali da umemo da igramo sa najvećima na rezultat.

Jedna od tema bila je i rekonstrukcija stadiona i nove investicije koje će biti iskorišćenje u modernizaciju objekta. S tim u vezi, švajcarski novinari su se žalili na transfer u miks zonu sa stadiona, jer su morali da se probijaju kroz navijačku masu.

– Rešenje je u novom stadionu. Stadion koji je pravljen radnom akcijom nije građen da ispoštuje zahteve FIFA i UEFA 50 godina kasnije. Problem je i to održavanje konferencija, milion nedostataka ima stadion Zvezde. Ovih dana sam imao dosta razgovora sa predsednikom Vučićem, koji je jasno stavio do znanja da će država investirati u stadion Zvezde. I Zvezda i Partizan će dobiti isti iznos za rekonstrukciju. Mi poslednjih meseci razrađujemo njegovu ideju s tim da razmišljamo o tome da li će se stadion graditi od državnih para ili od para investitora iz inostranstva. Stadion je prevaziđen, a ako hoćemo da rastemo kao klub, moraćemo da imamo moderniji objekat sa raznoraznim drugim sadržajima. Preskupa je ovo lokacija da bi ovde bio samo stadion. Recimo, Kopenhagen samo od rentiranja svog poslovnog prostora ima 20 miliona evra godišnje, a Jang Bojs 10 miliona evra od iznajmljivanja Skaj boksova. Moramo tražiti alternativne izvore finansiranja, ne možemo samo od prodaje igrača da se održavamo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here