EPA/MARK EVANS

Muška teniska reprezentacija Srbije u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa igraće u B grupi u Valensiji sa Španijom, Kanadom i Južnom Korejom, odlučeno je žrebom.

Naša grupa B se smatra jednom od najtežih i najkonkurentnijih, posebno zbog sastava reprezentacija Španije i Kanade.

Prva faza grupe B igraće se od 14. do 18. septembra u Valensiji, pa će Španci uz Rafaela Nadala i Karlosa Alakaraza u timu imati i veliku podršku sa tribina.

Za Novaka Đokovića i srpske tenisere veliki izazov će biti i Kanada, koja će verovatno u timu imati i dvojicu tenisera koji su među 20 najboljih na svetu, a to su Feliks Ože-Alijasim i Denis Šapovalov.

Grupna faza igra se od 14. do 18. septembra, a finale od 21. do 27. novembra u Malagi.

Troicki: Definitivno teška grupa

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki izjavio je da je naša selekcija dobila tešku grupu.

– Tešku grupu smo dobili, definitivno dva jaka nosioca. Španija ima vrhunske igrače, pored Nadala i Alkaraza tu je i Bautista, Karenjo Busta, možda najjača reprezentacija trenutno. Takođe, Kanada, ako su u punom sastavu sa Šapovalovim i Ože Alijasimom, izuzetno je jaka selekcija, igrali su finale pre dve godine, sigurno da neće biti lako. Ali i mi, ako smo u punom sastavu, ako su svi momci zdravi i ako su u formi, mislim da imamo jedan od jačih timova i smatram da možemo daleko da doguramo. Do septembra ima još da se igra i da igrači dignu forme, videćemo kako će se svi osećati, dobili smo rivale i možemo polako već da se spremamo za grupnu fazu u septembru u Valensiji. Dve ekipe prolaze dalje i nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo tu grupnu fazu, ali neće biti lako definitivno – istakao je selektor Troicki.

Raspored u grupnoj fazi takmičenja:
Grupa A (igraće se u Bolonji): Hrvatska, Italija, Argentina, Švedska
Grupa B (igraće se u Valensiji): Španija, Kanada, Srbija, Južna Koreja
Grupa C (igraće se u Hamburgu): Francuska, Nemačka, Belgija, Australija
Grupa D (igraće se u Glazgovu): USA, Velika Britanija, Kazahstan, Holandija

Po jedna nacija iz svakog “šešira” izvučena je u svaku od četiri raund-robin grupe, sa četiri zemlje domaćina smeštene u različitim grupama. Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu (koji je takođe održan danas) izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.

Srbija, ukoliko bude prva u grupi B, u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A. Ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u grupi B, u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u grupi C.

Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here