EPA/Clemens Bilan
Gent Cakaj

Ministar spoljnih i evropskih poslova Albanije Gent Cakaj kazao je da je izvinjenje Srbije za, kako tvrdi, zločine nad Albancima na Kosovu, preduslov za trajan mir. On je otpužio Srbiju da je „počinila genocid na Kosovu“.

On je to rekao povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve genocida, objavio je portal Kosovo onlajn, prenosi Tanjug.

Cakaj je na svom profilu na Fejsbuku napisao da se Srbija „nažalost, još nije izvinila za zločine protiv čovečnosti i genocid počinjen na Kosovu“, tvrdeći istovremeno da „skriva tela hiljada Albanaca nestalih iz prošlog rata“.

Prema njegovim rečima, posvećenost za mirnu budućnost „ne podrazumeva zaboravnost“, a smatra i da je „odavanje počasti žrtvama i traženje izvinjenja od Srbije“ preduslovi za trajan mir (na Zapadnom Balkanu).

6 COMMENTS

  1. To to, Idite kopajte još po Srbiji, još malo im dajte benzina…..
    A idite na KiM da tražite Srbe… probajte ta tražite dokaze po Albaniji!!! Oće, jel znaš kad!
    Glupa smo mi nacija , oduvek bili i navek ćemo ostati.
    Nije ovo uvreda, samo konstatacija 🙁

  2. Albanija treba da cuti!Srbi u Albaniji nemaju pravo ni na IME ni na PREZIME!Ovo je cista zamena teza da se vlasi ne dosete!

  3. da netko ne zna misle tko ste vi mise da govorite istinu.sta kako su dsli u batajnucu 1700 mrtvi tjela.tu se vidi tko je napravio genocid nad civilima žene i djecu.

    • Шефки иди ти код браће у Хрватску који су вас учили како се Срби убијају маљем и ножем и да ниси писнуо више у држави која ти даје више него што би икад добио у Албанији! Ћути, срам те било!

  4. Srbija jeste pocinila zlocin na Kosovu ali Srpskom narodu posto ih nije cuvala od albanskog terorizma. U Albaniji nema cetvrt miliona Albanskih izbeglica sa Kosova! Ali zato na Kosovu ima cetvrt miliona manje Srba nego 1998 godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here