Predsednik Partizana Ostoja Mijailović pričao je o situaciji u ABA ligi tokom predstavljanja novog trenera Saše Filipovskog na konferenciji za medije.

Mijailović je nakon predstavljanja Filipovskog, pričao o blokadi računa ABA lige.

– Košarka u celoj Evropi se nalazi u teškoj situaciji. Sponzora je sve manje, nema navijača, nema prihoda od karata… Mnogo je teško funkcionisati. ABA liga se nalazi u još težoj situaciji, pre svega što je pokrenut sudski spor prema ABA ligi od strane Crvene zvezde. Lavina svega počela je od tužbe Crvene zvezde. Ponovo se nalazimo u blokadi računa, tačnije gašenja. ABA liga je u nezavidnoj situaciji jer račun nije aktivan i ne može da se funkcioniše s njim. Menadžment ABA radi na pronalaženju rešenja, a vi treba da znate odakle dolaze ti problemi – započinje Mijailović i nastavlja:

– Sa jedne strane je velika većina klubova donela odluku da se ABA liga kao društvo transformiše u DOO, gde su potrebni svi potpisi članova društva. Tim potezom ćemo prevazići sve probleme u organizaciji i gde ćemo u novom društvenom ugovoru uneti sve što treba da se unese da bi ABA liga bila zaštićena. Da ne bismo imali situaciju kao u prethodnoj sezoni da ABA bude silovana od strane jednog čoveka koji je vlasnik dva kluba, da ne možemo da se takmičemo. Neko ko se predstavlja kao borac za pravdu, ili zajednički interes, a iza svega se kriju lični interesi njega i njegove porodice gde pokušava da tasta od svoga sina postavi na mesto predsednika ABA Lige.

– Mislim da je to nemoralan čin i velika većina se izjasnila da ne treba da idemo u tom pravcu. Mislim da je rešenje da se društveno transformiše u DOO. Kao što smo i do sada nalizili rešenje, naći ćemo i sada. Celokupna evropska košarkaša se nalazi u velikom problemu, a ABA liga u još većem. – rekao je Mijailović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here