Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tesla je objavio rezultate za prvo tromesečje 2021.

Sa fabričkih traka američkog proizvođača električnih automobila u prvom kvartalu ove godine sišlo je 180.338 vozila, dok je u istom periodu kupcima isporučeno 184.800 automobila.

To je znatno više nego što se očekivalo, s obzirom da su analitičari prognozirali da će Tesla u istom periodu isporučiti oko 168.000 vozila, prenosi CNBC.

Među automobilima koji su u protekla tri meseca stigli do svojih vlasnika ubedljivo najviše je primeraka modela 3 i Y, a isporučeno je i 2.020 jedinica modela S i X.

Uspeh ostvaren u prvom kvartalu još je veći ako se zna da su kompaniju u tom periodu zadesili problemi, kao što su požar u pogonu Frimont u Kaliforniji i nedostatak čipova na globalnom tržištu, uz sveprisutnu pandemiju koja pogađa celokupnu auto-industriju već više od godinu dana.

Inače, u istom periodu prošle godine Tesla je proizveo svega 102.672 vozila, a isporučio 88.400 automobila. Ipak, treba napomenuti da je proizvodnja krosovera Model Y počela u januaru 2020, ali su isporuke krenule tek u martu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here