Pixabay.com

Zahvaljujući raskošnim državnim subvencijama, Norveška je bila jedna od prvih zemalja u kojima su proizvođači električnih automobila stekli značajna tržišna učešća. Prvi uspeh u skandinavskoj zemlji sada takođe stvara probleme pioniru električnih automobila Tesli.

Kako izveštava norveški Nettavisen, više od 30 kupaca Modela S i X od 2013. do 2015. godine s baterijama snage 85 kW od suda je od Tesle dobilo po 13.300 evra odštete zbog manjeg kapaciteta baterije i manje snage punjenja nakon obavezne nadogradnje softvera.

Kako piše Revija HAK, pogođeni kupci Tesle u Norveškoj su se požalili Odboru za posredovanje krajem prošle godine na pogoršanje kapaciteta baterije i brzine punjenja. Američki proizvođač nije komentarisao navode i zato je osuđen da krajem aprila plati protivvrednost od 13.300 evra po vozilu. Testovi su pokazali da je ažuriranje softvera dovelo do dužeg vremena punjenja i smanjenja kapaciteta baterija. Ažuriranje softvera se pravdalo zaštitom baterija i pokušajem povećanja njihove dugotrajnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here