Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na Tviteru se pojavio snimak testa sistema automatskog kočenja Tesliinog Modela 3 koji su sproveli Kinezi, a u kome je Tesla spektakularno zakazao. Naime, sistem uopšte nije registrovao “pešaka” pa shodno tome – nije ni zakočio.

Teslini automobili imaju najnapredniji sistem autonomne vožnje, a istovremeno je i jedan od najkontroverznijih sistema u automobilskoj industriji danas.

Tome u prilog ide i najnoviji video objavljen na Tviteru, u kome Kinezi testiraju taj sistem na lutkama koje simuliraju prave pešake, piše Zimo.dnevnik.hr.

Test je bio zamišljen tako da se Teslin Model 3 kreće na pravcu pri manjoj brzini, a lutka postavljena na klizni mehanizam u ključnom trenutku “izleće” pred automobil, koji bi, barem u teoriji, trebalo da uoči i prepozna opasnost na putu i – zaustavi se.

Međutim, u testu koji je prikazan na videu Tesla se ne zaustavlja, a nesrećni “pešak” u naletu ostaje bez nogu i još ponekog dela anatomije. Automobil na kraju zaustavlja sam vozač.

U komentarima na video korisnici Tvitera se šale da je Teslin autopilot možda toliko napredan da shvata da je u pitanju samo lutka pa nema potrebe za zaustavljanjem.

Međutim, to nije jedini video te vrste koji dolazi iz Kine, i u drugom testu Tesla je jednako efikasno “pokosio” pešaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here