Teslin dan za ceo svet!

0

Inicijativa: Dr Ljubo Vujović

Generalni sekretar Teslinog memorijalnog društva iz Njujorka dr Ljubo Vujović smatra da je za realizaciju ideje pokrenute pre sedam godina nedostajala samo jedna karika da bi se konačno zatvorio krug.

 

"Nismo naišli na odgovarajuću podršku u Beogradu. Raniji generalni sekretar Organizacije Ujedinjenih nacija Kofi Anan poslao je pismo našem udruženju u kome je objasnio put kojim treba da idemo do priznanja, pored ostalog, da se obratimo jednoj od zemalja članica UN koja bi dostavila takav predlog Generalnoj skupštini. Takva procedura je kasnije korišćena za Nelsona Mandelu, bivšeg predsednika Južnoafričke Republike. Uspelo je za Mandelu – 18. juli, njegov rođendan, slavi se kao dan mira u svetu, i dobro je što je tako, to nam je otvorilo put da se ponovo aktiviramo u nastojanjima za usvajanje dana Nikole Tesle. Na našem sajtu njnjnj.teslasocietdž.com
je pismo koje smo pre sedam godina uputili Kofiju Ananu, kao i odgovor na to pismo. Zatim smo se pismom obratili državi Srbiji i Crnoj Gori, tada su još bile zajedno, ali bez uspeha", kaže dr Vujović.
 

Generalni sekretar Teslinog memorijalnog društva ističe da bi usvajanje ovog predloga bilo veoma značajno za Srbiju i Balkan.
 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 14. 1.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here