D. Pašić
Posetiocima su prikazani primeri upotrebe izuma

U Luganu, na obalama istoimenog jezera u Švajcarskoj je održana konferencija o Nikoli Tesli, pod nazivom “Nikola Tesla – genije, koji je izumeo 20. vek”. Ovaj značajan naučni skup je organizovalo grčko udruženje Ikaria, na čelu sa Stavrosom Rantasom velikim prijateljem srpskog naroda, u saradnji sa srpskom zajednicom u kantonu Tićino. Svi učesnici su posebno bili zahvalni na dolasku Dani Mandić, praunuci Nikole Tesle, koja živi u Milanu.

Konferenciju je otvorio Srđan Kovačević, koji je govorio o životu čuvenog srpskog naučnika.

Da je Nikola Tesla posebno cenjen u Italiji potvrdili su i članovi asocijacije Spazio Tesla
(Prostor Tesla) iz Pjaćence, koji već deset godina promovišu značaj izuma i naučnih dela čuvenog inovatora, naglašavajući koliki je njihov značaj za razvoj celog čovečanstva:

– Bilo nam je zadoovljstvo i čast da prisusutvujemo ovakvom događaju. Hvala svima koji su se odazvali, pogotovo Nikolinoj pranunuci Dani Mandić, koja je prisustvovala kongresu – poručili su iz udruženja iz Pjaćence.

Na ovom događaju su između ostalog su prikazani praktični primeri upotrebe izuma Nikole Tesle, koje danas koristimo. Tu su pre svega bili načini korišćenja telefona, interneta, automobila, televizije … Uz to pred brojnim posetiocima su predstavljene Tesline ideje o mogućnostima korišćenja energije bez zagađenja čovekove okoline.

Izvor:
D. P. - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here