Tesna i dva hrama

0

Protonamesnik je prethodno u prepunom hramu održao večernju službu dok je Crkveni hor "Vasilije Ostroški" celom događaju dao poseban, predivan i svečani ton.

Tatijana Milanović iz Noj Izenburga je Badnje veče proslavila sa porodicom i rodbinom.

– Najveći hrišćanski praznik, rođenje Hristovo, proslavljamo sa porodicom i najbližim rođacima našem hramu ovde u Frankfurtu. Tu su moji najbliži i najmiliji, suprug Dragan, deca Marko i Tijana, moja mama Zaja, tetka Milena i rođaci Mile i Slađa Jeremić iz Drajajh-Šprendlingena
Familija Ivić iz Frankfurta, Lidija, Darko i devojčice Helena i Magdalena su na Badnje veče došli sa prijateljima, a sa njima je i puno dece.

– Dolazimo često u našu crkvu, a za najradosniji hrišćanski praznik su i deca sa nama. Helena i Magdalena su još male da bi shvatile ovaj događaj, ali su vrlo znatiželjne i postavljaju nam mnoga pitanja. Trudimo se da im objasnimo kako bi naučile što više o našoj veri, religiji i Bogu.
Simona Babić ima devet godina, a njen brat Marko osam i oni znaju zašto su došli u hram Vaskrsenja Gospodnjeg.

– Večeras je Badnje veče i zato smo došli u crkvu. Poneli smo badnjake od prošle godine i njih ćemo da stavimo na veliku vatru. Imamo i nove badnjake koje ćemo da odnesemo kući I stavimo ispod ikone Isusa Hrista – kažu uglas Simona i Marko.
 

Svečano i na Betoven placu

Iako u isto vreme služene i božićnoj liturgiji u starom hramu sv. Luke na Betoven placu, prisustvovao je veliki broj vernika. Liturgiju je služio protojerej Marko Jovanović, a potom mu se pridružio i protojerej Stojan Barjaktarević. Uz čestitke nekoliko stotina vernika okupilo se i oko upaljenog badnjaka ispred hrama, a potom se razišli da u miru kod svojih kuća dočekaju Božić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here