EPA
U nekim slučajevima moguće je zakazati test i na kućnom pragu

I tokom predstojećih praznika moguće je u Beču uraditi besplatni, brzi antigenski test.

Ako nemate simptome, a hoćete da se testirate idite kolima ili prevozom/peške u Austria Center Vienna. Tamo vam rade besplatni antigen-brzi test. Možete odjednom da zakažete za više članova porodice. Termin zakazujete na link: https://www.acv.at/de/schnelltest/ ili telefonom na broj 1450. Radno vreme je svakoga dana (i za praznike) od 7.00 do 19.00.

Ako ste imali kontakt s pozitivnom osobom ili ste se u Austriju vratili s puta onda treba da odete do stanice za testiranje ispred stadiona “Ernst Hapel”. Tamo ne treba zakazati termin, a radno vreme je svakim danom (i za praznike) od 6.00 do 21.00.

Zbog brže obrade podataka javite se za registraciju na link: https://coronavirus.wien.gv.at/…/terminreservierung…/

Ukoliko neko ima simptome korone – temperatura, kašalj, bol u grlu, skraćuje vam se dah, iznenada izgubite čulo mirisa i/ili ukusa, najpre bi trebalo simptome proveriti preko onlajn-analize na linku https://coronavirus.wien.gv.at/site/symptomChecker/ ili nazovite 1450.

Ako ste u stanju da vozite, ugovorite termin za ulazak autom na ulicu za testiranje na Donauinzel https://coronavirus.wien.gv.at/site/teststrasse-floridsdorf. Radno vreme je svakog dana (i za praznike) od 6.00 do 21.00. Ako ne možete da vozite, ugovorite preko broja telefona 1450 test kod kuće.

Ukoliko imate simptome gripa možete da odete do neki od kontrolnih kontejnera da bi vas pregledao lekar. Svaki pacijent pre pregleda dobija besplatan test na COVID-19.

Termin se mora ugovoriti unapred ili preko https://coronavirus.wien.gv.at/site/checkboxen/
ili telefonom 1450. Radno vreme je svaki dan od 7 do 19 sati, a 24.12. i 31.12. od 7.00 do 13.00 sati, dok će 25.12. i 26.12. zatvoreno.

U svim slučajevima potrebno je poneti ličnu ispravu sa slikom, zdravstvenu karticu (E-Card) i naravno masku preko nosa i usta.