Danijelu Deniju Vukoviću (34), australijskom golmanu našeg porekla, predstoji dug oporavak pošto je u klupskoj teretani belgijskog prvaka pokidao ahilovu tetivu leve noge. 

Vuković je od dolaska u evropski fudbal pretprošlog leta (mimo Australije branio samo u dve utakmice japanskog Kupa ligaša u proleće 2014. kao Pertova pozajmica Sendaiju) bio nezamenljiv na golu Genka. Među najzaslužnijima je i za titulu prvaka u Belgiji, kojom je neposredno stečeno mesto u dolazećoj Ligi šampiona, treći put u klupskoj istoriji (prva dva puta, 2002. i 2011, preko kvalifikacija).

Uspešna je bila i uvertira za dokazivanje i na najvećoj sceni evropskog klupskog fudbala. Genk je nedavno u Superkupu Belgije na svom stadionu savladao osvajača nacionalnog kupa Mehelen s 3:0, a pred svojom publikom je krenuo pobedom i u domaćem prvenstvu, pošto je u prvom kolu pao Kortrajk s 2:1.

Vuković je, naravno, branio na oba meča, ali ga u subotu neće biti između stativa u utakmici drugog kola, kada Genk ide na megdan Mehelenu. Zadesio ga je peh koji će ga odvojiti od igrališta najmanje pola godine.

Klub je saopštio da se neće dati u potragu za novim čuvarom mreže. Ima puno poverenje u Vukovićeve zamene.

Vukovića je Holanđanin Bert van Marvajk kao australijski selektor vodio na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. kao drugu rezervu. U sezoni koja je prethodila mundijalu, njegovoj prvoj u Genku, navijači su ga izabrali za najboljeg u timu. Golman je primio – zlatnu kopačku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here