Vesti
Detalj pred golom Boniriga

Zbog obilnih padavina, sredinom nedelje, Orlovi su u poslednjem trenutku morali da prepuste ulogu domaćina Vonderersima.

Tako se ekspedicija srpskog kluba preselila iz Boniriga u Ruti Hil na Vonderers fudbalski park, gde je prošle subote odigrana utakmica 18. kola Prve lige NSW.
Sudar ekipa različitog pedigrea do sada je bio recept za “kišu golova“.
S jedne strane su omladinci Vonderersa, tačnije birani članovi akademije velikana Zapadnog Sidneja. Preko puta su naši Orlovi, velikani Premijer lige NSW čiji tim je poslednjih godina sastavljen od iskusnih veterana i nekolicine mlađih igrača.
Dva pređašna duela, na istom terenu, donela su velika uzbuđenja. Prošle godine, Vonderersi su slavili 3:2, a u prvom delu tekuće sezone meč je završen rezultatom 2:2.
Na samom početku meča, Džošua Karanc je povukao loptu preko polovine terena, ostavio iza sebe fudbalere Vonderersa i samo je intervencija Džeka Gibsona sprečila Orlove da dođu do vođstva.

Pavićević u duelu sa igračem Vonderersa

Međutim, ispostavilo se da je ovo bila lažna nada, jer je ostatak meča u potpunosti pripao momcima u crveno-crnim dresovima.
U 14. minutu, Aleks Badolato uposlio je Zeka Sapsforda, a ovaj iz prve spoljnim felšom sa petnaest metara matirao Majkla Figueru za 1:0.
Odbrana Orlova se nije konsolidovala, a ”gosti” su preko Ajdena Simonsa zapretili po krilu, usledio je nabačaj, a golman Orlova Figuera je uspeo da blokira, ali samo do nogu Sapsforda, koji je postigao drugi gol i povećao vođstvo.

Bakljada navijača Vonderersa

Na drugom kraju, Bonirig je pokušavao uglavnom preko preko Radovana Pavićevića, koji je ovaj put bio starter zamenivši povređenog Erona Pitersena i veterana Sema Galaveja.
Pune ruke posla imao je Bonirigov golman Figueira koji je blokirao šuteve, najpre Konora Rouza, te Sapsforda nakon pola sata igre. Gotje je u 44. minutu imao šut na gol Vonderersa, ali to je sve što je naš tim uspeo da učini u prvom delu igre.
Drugo poluvreme se nastavilo u sličnom ritmu sa dominacijom Vonderersa.
Sapsford je umalo uzvratio asistenciju Simonsu pet minuta nakon nastavka, ali Simons nije bio dovoljno spretan.

Džošua Karanc i Điani Dipico

S druge strane, Kadrić se umalo ubacio u gol protivnika, ali njegov napor je bio neuspešan. Ovo je verovatno bio Bonirigov najbolji period u igri.
Petnaest minuta pre kraja, Sapsford je postigao svoj het-trik sa još jednim sjajnim finišom unutar šesnaesterca, uz asistenciju Džordža Antonisa.
Pobedu je overio Din Pelekanos spretnim “trzajem“ i plasiranim šutem za 4:0.

Top 4 već poznat?

Ova utakmica bila je od većeg značaja za omladince Vonderersa, koji su pobedom učvrstili poziciju na vrhu tabele.
Naime, prve četiri ekipe iz Prve lige NSW dobiće automatsku promociju u Premijer ligu naredne sezone.
Na tabeli su trenutno izdvojeni Vanderersi, St Džordž siti, Spirit i Marinersi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here