pixabay.com

U Gracu je uspešno sprovedena velika akcija protiv narko-kriminala, tokom koje je uhapšen crnogorski državljanin Aleksandar G. (52), koji se dovodi u vezu sa međunarodnom bandom.

U okviru međunarodne akcije uhapšena su ukupno tri lica, jedan osumnjičeni u Austriji i dalja dva u Hrvatskoj, a radi se o heroinu u milionskoj vrednosti. Prema pisanju bečkog “Krone cajtunga” Beč i Grac su postali čvorište za narko-kriminal, zbog čega su u Austriji delovali i prikriveni agenti američke DEA.

Istraga u ovom slučaju počela je nakon zaplene 1,2 tone kokaina februara prošle godine u Italiji. Ta “roba” bila je namenjena za Evropu, a zauzvrat je heroin iz Irana trebalo da se isporuči u Njujork.

DEA je s tim u vezi poslala prikrivene pripadnike u Evropu, kako bi minirali ovaj ilegalni posao. Pripadnici DEA uspeli su da se prikažu kao zainteresovani kupci, koji bi da otkupe najmanje 135 kilograma heroina, a dogovor je pao da se taj posao obavi u Gracu.

Tom prilikom je uhapšen Crnogorac Aleksandar G., koji živi u Beču, a koji se brani ćutanjem. Policiji, međutim, brigu zadaje gde je nestala droga koja je za 2,6 miliona evra “promenila” vlasnika, i trebalo da dospe u SAD.

Polazi se od toga da je droga uskladištena negde u Gracu, zbog čega je DEA pokrenula akciju potrage u saradnji sa austrijskom policijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here