EPA/Filip Singer
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predednik Zoran Milanović ponovo je kritikovo premijera Andreja Plenkovića, kome je poručio da on “nema pojma šta je Knin”.

Milanović je to rekao novinarima posle posete Poliklinike za zaštitu dece i mladih. Za ministra branitelja Tomu Medvede, koji je prošle sedmice rekao da centralno obeležavanje Oluje ostaje u Kninu, Milanović je rekao da je “trbuhozborac predsednika vlade”.

– To je moj stav godinama, ali neverovatno je koliko ratnih zapovednika i ljudi kojima su braća ginula to misli i to kaže. Očito je da što god da ja predložim, oni s tim ne mogu da žive… – rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je da ne znači da je iko obavezan da dođe na nešto što vlada organizuje, a vlada je organizator proslave Oluje.

“Ima nas još koji znaju šta je Knin. Medved možda zna, ti, Plenkoviću, nemaš pojma”.

Dodao je da njegov predlog nije nikakva njegova posebna ideja.

– Potpuno je očito šta se događalo, kad se događalo – rekao je Milanović.

Kazao je da je sreća da je u Šibensko-kninskoj županiji župan, dojučerašnji kninski gradonačelnik, za kojeg je rekao da je pametan i da će se, kako je rekao, zbog njega opet pojaviti na obeležavanju VRO Oluja.

Tokom vojno policijske akcije Oluja s početka avgusta 1995. iz Hrvatske je proterano više od 220.000 Srba, dok je njih oko 2.000 ubijeno ili se vode kao nestali.

Taj najveći egzodus Srba posle Drugog setskgo rata, koji se dogodio 4. i 5. avgusta 1995., Hrvatska obeležava kao Dan pobede, Dan zahvalnosti i Dan branitelja, dok se u Srbiji taj datum obeležava kao Dan sećanja.

4 COMMENTS

  1. Dok god mi ne napravimo hrvatima neku OLUJU, oni će lajati i neće biti s’ mirom.

    Jeste da nije ljudski, ali mi smo od njih stradali 3 puta i red je da barem jednom uzvratimo.

  2. O cemu taj ustasa prica, u kninu je zivelo 85 % srskog stanovnistva, ni plitvice ni ccela krajina nikada nisu bile hrvatske ali treba biti strpljiv, nista nije vecito pa ni imperije koje ih stite.

    • Nego u kojoj je drzavi Knin i Plitvice u Srbiji? Onda je Kosovo Albansko posto vecinom zivi albanaca tamo ??

  3. Srbi su se kroz svoj dugu i bolnu istoriju cesto selili ali cesto su se i vracali. Koliko god to trenutno izgledalo sumorno i tuzno, toliko se treba nadati i pamtiti da se jednog dana moze reci da su se Srbi vratili na stara ognjista a ne da su tudje okupirali – sto nikad nisu ni cinili.
    A krvati ce dobiti kad tad ono sto zasluju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here