Instagram
Viktor Savić

Reditelj Stevan Filipović kritikovao je preko društvenih mreža svoje kolege dramske umetnike, a posebno je “opleo” po glumcu Viktoru Saviću zbog stava u vezi sa održavanjem Evroprajda u Beogradu.

Naime, on je prvo objavio tvit, a nakon toga i stori na Instagramu na kojem je tagovao Savića.

“Mnogi glumci danas jednako prosek Insta kulture: sebični, razmaženi, situirani, glupi ko ku**c, poražavajuće neobrazovani, a znaju sve o svemu, droga, turboslavlje, “energija”… Čast mi je što uglavnom radim s nekim drugačijim, plemenitijim ljudima, pa ove majmune i ne viđam”, napisao je Filipović.

Filipović je pojasnio da je to ne odnosi na sve glumce i da nema razlike da li oni studiraju Fakultet dramskih umetnosti ili neku privatnu umetničku akademiju.

“Prosek je isti. Radio sam i na privatnoj, sad radim na državnoj, ima svuda divnih mladih ljudi. Ovo što sam pisao postanu posle faksa, kad ih uhvati’mašinica’. Naravno, moguće da u korenu postoji i odgovornost profesora”, napisao je Stevan Filipović.

Kasnije se obratio direktno Viktoru Saviću, koji se zalagao za otkazivanje Evroprajda.

“Nekome nešto nije jasno? Slobodno se vi borite za svoje, a ja ću za svoje. Ili što bi rekao Sveti starac Vukašin: ‘Samo ti, dijete, radi svoj posao'”, napisao je Savić.

Viktor je kod Filipovića igrao Relju u filmu “Šišanje”, ali je sada stavljena tačka na njihovo prijateljstvo i saradnju.

“Izvinjavam se Viktoru Saviću! Pogrešio sam, mislio sam da si samo derište. Ne. Ti si lažov, licemer i činiš štetu i bol živim ljudima, dok voziš ‘mercedes’, praviš narkomanske žurke i ‘boriš se za porodične vrednosti’. Za mene i sve moje si izbrisan zauvek sa svih mapa. Pomogao ti tvoj ‘bog'”, napisao je na Instagramu reditelj.

Stevan Filipović se prošle godine “autovao” domaćoj javnosti kao pripadnik LGBT populacije. Javno napisavši status na Tviteru, Filipović je poručio – ne postoji nijedan deo mene kojeg se stidim. On rođen je 1981. godine u Beogradu. Srpski je reditelj, scenarista i profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu. Domaćoj javnosti poznat je kao autor popularnih filmova “Šejtanov ratnik”, “Šišanje” i “Pored mene”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here