EPA/Tatyana Zenkovich
Svetlana Tihanovska

“Protestni pokret u Belorusiji nikada nije bio usmeren protiv Rusije, izjavila je danas liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska“, koja se trenutno nalazi u Litvaniji.

– To nije bila borba protiv Rusije ni u jednoj fazi i sigurna sam da neće ni postati – poručila je Tihanovska u petominutnom obraćanju Rusiji, koje je objavljeno na njenom kanalu na Telegramu.

Ona je pozvala Ruse da ne veruju izveštajima medija i političarima, koji mogu da, kako je navela, naškode odnosima naroda dve zemlje, prenosi Tass.

– Ne verujte propagandi medija i političara, ne dozvolite im da naškode odnosima između naših naroda – rekla je Tihanovska.

Tihanovska je naglasila da su narodi dve zemlje uvek bili dobri susedi i bliski prijatelji i poručila da će tako biti i u budućnosti. Ona je dodala i da građani Belorusije traže prijateljske odnose sa svim susedima, uz zadržavanje suvereniteta zemlje.

Tihanovska je zahvalila onim Rusima “koji podržavaju borbu beloruskog naroda za slobodu”.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here