Tijana Dapčević: Želim da pevam za Srbiju

0

Želela bih da pevam na Evrosongu: Tijana Dapčević

 

Drugo dvoje biće uskoro izabrano na kastingu, a najviše se priča o Aleksandri Radović, Jeleni Tomašević i Milanu Stankoviću, dok je malo verovatno da će se Ceca uključiti u ovu trku.

 

"Brega stalno pominje kako Tijana fantastično peva narodnjake, a pri tom je lepa i harizmatična, energična, duhovita i pravi je šoumen na sceni”, otkriva izvor beogradskog lista "Blic”.

"Bila bih više nego srećna da predstavljam Srbiju na „Evroviziji” i budem deo te ekipe.


Goran Bregović je završio sve tri pesme i predao ih Marini Tucaković koja piše tekstove. Nekolicina onih koji su ih čuli kažu da su numere svadbarske, vesele i narodnjačke. Ima puno truba i stilski podsećaju na „Kalašnjikov” i „Mesečinu”.

 

"Srbija ima mnogo dobrih pevača. Na kastingu ćemo videti kome najbolje leže pesme", poručio je Bregović.

U specijalnim emisijama na RTS-u posvećenim izboru za pesmu "Evrovizije” gledaoci će čuti kako kandidati pevaju Bregine pesme, a 6. februara izglasaće najboljeg koji će nas predstavljati 25. maja u Norveškoj.

Ne toliko zbog „Evrosonga” koliko zbog rada sa Bregom. Velika je to privilegija", kaže Tijana i dodaje da nije znala da je u najužem izboru jer već mesec dana nije u zemlji.

Gorana poznaje i izuzetno ceni njegov rad. Čak ga je pre nekoliko godina, za vreme povratničke turneje "Bijelog dugmeta”, opevala u šaljivoj pesmi o Titu: "Sve je isto samo njega nema, opet ‘Dugme’ okupio Brega”. S tom numerom Tijana je pobedila na Budvanskom festivalu.

Popularna pevačica se osmehuje na Bregovićeve komplimente da odlično peva narodnjake.

"Za dobrog pevača ne postoji žanrovska prepreka. Nebrojeno puta smo bili u istoj kafani, verovatno me je tada čuo. Volim da pevam narodnjake, pogotovo pesme Silvane Armenulić i Zvonka Bogdana, i to često činim kad izađem i opustim se", priča Tijana.

Ona je jednom učestvovala na "Beoviziji”, festivalu na kom se birao predstavnik Srbije na "Evrosongu”, nije pobedila i odustala je od ideje da ode na "Evroviziju”.

"Nikada mi se ta ambicija više nije probudila, sve do ovog trenutka. Velika je čast raditi sa Bregovićem", ističe Tijana.

Na pitanje kako će, ako pobedi, uskladiti obaveze u vezi sa „Evrovizijom” i oko svog sinčića Vuka, popularna pevačica kroz glasan smeh odgovara:

"Nije Vuk mali, uskoro puni godinu dana. Dogodine ga šaljem u vojsku, a one tamo ga ženim."

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here