Tijanin otac: Moramo zaustaviti pedofile

0

Smrt male Ivane ga je podsetila na trenutak kada je i on nasilno ostao bez ćerke: Igor Jurić
 

Igor Jurić kaže da je u šoku posle nove tragedije koja je šokirala Srbiju i dodaje da ga je vest o tragičnoj sudbini Ivane Podraščić iz Batajnice, koja je pronađena mrtva posle dva meseca, podsetila na trenutke kada je i on saznao da je izgubio dete.

 

”Udarao sam Ivanu sve dok nije ućutala”

 

– Želeo sam, ali i sada samo želim, da se strašne stvari koje su se sada dogodile maloj Ivani, što su se dogodile mojoj Tijani, ali i maloj Milici i drugoj deci nikada ne zaborave. Pitam sada posle ove strašne vesti da li neko, osim ljudi koji su bliski Ivani, znaju šta se dešavalo, dokle je išla istraga. Gotovo da se o tome ništa nije znalo. Posle vesti da je Ivana ubijena još više ću insistrirati na sajtu o nestaloj deci jer moramo kao roditelji više da obratimo pažnju na to i više da uradimo nego što je sada u ovom slučaju urađeno. Insistiraćemo da sa sajta svi budemo upozoreni na pedofile, barem one koji su registrovani. Ne znam zašto je zastao "Tijanin zakon". Prestao sam na tome da insistiram jer su počeli da me napadaju komentarima, ali ne razumem kome to smeta i zašto se tako nešto ne sprovede u delo odmah – objašnjava Jurić.

 

Roditelji traže "Tijanin zakon“ za nestalu decu

Otac devojčice koju je mesar iz Surčina Dragan Đurić oteo i ubio 26. jula svestan je da je nestanku njegove Tijane bila posvećena velika pažnja.

– Zato insistiram da svako dete koje zadesi takva sudbina dobije toliko pažnje kao što ju je imala moja Tijana. Verujem da je to uticalo i na istragu, ali ne sme ostati tako samo na mom detetu. Moramo svi zajedno uraditi mnogo toga da se takve stvari više ne dešavaju, ali zbog dece koje više nema ne smemo dozvoliti da budu zaboravljeni. To je najmanje što možemo da učinimo za njih – kaže otac.

 

 

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da "kao otac i policajac, ne zna koja može da bude adekvatna krivična sankcija".

– Pozivam građane da, ukoliko imaju saznanja da je Darko Kostić počinio još neka krivična dela, to i prijave, naglasio je Veljović.

 

Stefanović: Pooštriti sankcije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je ubistvo još jedne devojčice stravičan zločin pred kojim društvo ne sme da zatvara oči i da svi u policiji podržavaju pooštravanje sankcija za tako teška krivična dela.

– Počinioci ovakvih monstruoznih dela treba da budu najstrože kažnjeni. Niko u policiji ne želi da nakon što se prikupe dokazi, zbog neujednačene sudske prakse ili slabe kaznene politike, počinioci umaknu ruci pravde – rekao je Stefanović i dodao da je moguće da Kostić bude osuđen i do 40 godina zatvora.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here