Najbolji teniser sveta Novak Đoković ove nedelje igra na Mastersu u Sinsinatiju gde će braniti trofej osvojen prošle godine.

Đoković nije igrao još od Vimbldona i petog trijumfa na čuvenom turniru, a u prvom kolu takmičenja u Ohaju, čiji je nagradni fond 6,05 miliona dolara je slobodan.

Novak je ouči turnira pričao o nadolazećoj generaciji igrača i ko bi od njih jednog dana mogao da nasledi njega, Rodžera Federera i Rafaela Nadala u vrhu.

Moraće neko da se pojavi. Doći će i taj čas, nadam se ipak ne tako skoro. I dalje igamo najbolje što možemo na najvažnijim takmičenjima – rekao je Đoković.

Jedan od onih koji može da bude najveća pretnja po Novaku je Austrijanac Dominik Tim.

– On je tu u najužem krugu već godinama. Nekako mi deluje najzreliji od svih i kao neko ko ima dosta iskustva na Grend slemu. Definitivno ga smatram nekim ko bi moga da bude lider ovog sporta.

Svetski broj jedan kaže da mu je interesantno da ima sve veći broj visokih igrača koji dominiraju servisom.

– U toj novoj generaciji imate zaista mnogo visokih igrača sa jakim servisom, što je svakako prednost. Pogledajte Reilija Opelku. Nisam verovao da će se pojaviti igrač koji je viši od Džona Iznera. Ako imate jak servis i agresivnu igru, to je tri četvrtine svega što vam je potrebno. Čak iako su podloge danas nešto sporije, servise je teško vratiti i to stavlja poseban pritisak na vas kada servirate – smatra Novak

Još jedan interesantan igrač po njemu je Danil Medvedev, finalista Rodžers kupa.

– I on ima jako oružje u servoisu i bekhendu. Servis je pojačao i kreće se bolje. Mentalno je jači i ma tu snagu da se dobro nosi u važnim momentima. Biće sve bolji kako bude igrao više tako teških mečeva. Mnogo je radio i to mu se očigledno isplatilo – zaključio je Novak.

U prvom kolu je slobodan a u drugom se sastaje sa bolji iz meča Amerikanca Sema Kverija i Francuza Pjer-Igoa Erbera.

Zanimljivo je i da je Novak u Sinsinatiju u nedelju imao pomalo neprijatnu situaciju jer su organizatori greškom stavili da on i Nik Kirijos treniraju na terenu 17 u isto vreme, što je ubrzo ispravljeno.

Za to vreme, srpski teniser je iznenadio mnoge u Sinsinatiju. Na svom Instagram profilu je postavio video kako trči ulicama Sinsinatija, što je mnoge obradovalo, a pokazao je i da je spreman za nove izazove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here