Tim objasnio zašto se povukao sa OI: “Nisam dovoljno trenirao, igre su predstavljale prepreku”

0
Tanjug/AP
Dominik Tim

Austrijski teniser Dominik Tim govorio je predstojećim turnirima na travi, ali i o problemima koje je imao na startu sezone.

Tim je trenutno peti teniser sveta – ima 555 bodova manje od Stefanosa Cicipasa, ali i 75 poena više od Aleksandera Zvereva.

– Posle Rolan Garosa počeo sam da treniram na travi da bi ponovo uvežbao udarce, koji uopšte nisu bili dobri i koje treba da vratim na stari nivo. Vežbao sam u Austriji, sada na Majorki – rekao je Tim.

Tim je, baš kao i Nadal, odlučio da propusti Olimpijske igre u Tokiju.

– Trebalo je da planiram turnire, a Igre su predstavljale prepreku u tom pogledu, pa sam odlučio da se povučem. Radujem se što ću igrati u Parizu 2024. godine.

Očekuje ga turnir na Majorki, poslednji pred Vimbldon.

– Drugi put sam ovde. Zaista volim klub i ostrvo generalno. Volim ljude i vreme ovde. Tereni su u neverovatno stanju, mislim da je ovo dobra odluka što sam ovde.

Tim je nakon osvajanja US opena prošle godine pao u formi.

– Mislim da je to što mi se dogodilo normalno. Mnogo sam radio da bi ispunio cilj, a kad sam ispunio, sve se menja. Počeo sam da mislim da sam manje motivisan. Malo po malo se popravljam i vraćam u normalu. Mislim da je moj problem u tome što nisam trenirao dovoljno početkom godine, a imao sam i neke povrede. Ne znam šta će se dogoditi na Vimbldonu – zaključio je Tim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here