Hervig Straka, menadžer austrijskog tenisera Dominika Tima, prozvao je PTPA da želi da destabilizuje ATP.

On je podržao odluku ATP o smanjenju nagradnog fonda na turnirima tokom pandemije i uveren je da bi sve drugo bila velika greška.

Nejasno je sa kojim pravom Straka proziva novoosnovanu PTPA, ako se dobro zna da je u sukobu interesa, pošto je kao član Upravnog odbora direktora ATP, a istovremeno je i direktor turnira u Beču.

– Ako ne smanjite nagradni fond u vreme korone, neće biti više turnira. To vam je kao u svakoj drugoj kompaniji, ili smanjite troškove na plate i otpustite par radnika ili će kompanija da bankrotira. Sve drugo bi bilo ekonomsko samoubistvo. Većina igrača u osnovi ovo razume, ima ih nekoliko koji moraju da se ubace u ulogu mučenika. Vasek Pospišil je samo jedan od tih kritičara – kaže Straka za “Klajne Cajtung”.

Jasno, ovo je bio napad i na PTPA koji je zaživeo prošlog leta uoči US Opena i čiji su osnivači bili Novak Đoković i Vasek Pospišil.

Kanađanin je proteklih dana bio na meti u brojnim medijima zbog sukoba sa prvim čovekom ATP, Andreom Gaudencijem tokom turnira u Majamiju.

Vasek je rekao kako je Gaudenci vikao na njega tokom sastanka sa igračima.

Straka u celoj priči smatra da je krivica isključivo na strani igrača.

– Postoji interes pojedinih igrača u smislu destabilizacije asocijacije ATP. To je zbog ličnih interesa i animoziteta. Šteta je, jer je ATP organizacija u kojoj igrači imaju 50 odsto prava da donose odluke, to nećete naći nigde – rekao je Straka.

Podsećanja radi, Đoković i Pospišil su više puta objašnjavali da je jedan od razloga osnivanja PTPA i taj da bi se jasno čuo glas igrača, koji pri donošenju odluka najčešće budu preglasani od strane predstavnika turnira, tako da bivaju primorani da prihvate i ono što nije u njihovom najboljem interesu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime