EPA-EFE/ANDY RAIN

Nikolas Masu, trener trećeg igrača sveta Dominika Tima, uveren je da će njegov učenik imati još bolji učinak u predstojećoj sezoni.

Masu, koji je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u singlu i dublu, u Atini 2004. godine, kaže da će Tim, koji je osvojio US Open, biti još bolji.

– Jedan od naših ciljeva bio je da napredujemo na brzim podlogama, a danas ne znam je li bolji na betonu ili na šljaci. Ima visok nivo igre i rezultata na obe podloge, ali mora da napreduje na travi. Talentovan je igrač, žestok radnik. Mlad je, vidim svetlu budućnost za njega. Zna da može da osvoji još više. Nadam se da će u novoj sezoni nastaviti da igra ovako dobar tenis – kaže Masu.

Tim je nedavno rekao kako je Masu uticao na njega da igra na Olimpijskim igrama. Imaju odličnu saradnju zasnovanu na velikom poverenju.

– Morate da budete bliski sa igračem kako biste bili uspešni. Poštujemo jedan drugoga i radimo na poboljšanju igre kad god je potrebno. Nismo se tako dobro znali u početku, ali smo mnogo pričali i prilagodili se jedan drugome. Putujemo zajedno i razmišljamo o tenisu na sličan način. Gledao sam ga mnogo puta pre nego što smo počeli da radimo zajedno, i kad smo krenuli, znao sam da mogu da učinim da igra bolje na betonu uz neke sitne korekcije – dodao je Čileanac.

Tim je, kaže, pravi uzor mladima.

– Veoma je dobar momak, pravi primer mlađima, stalno želi da uči i napreduje. Ja sam i dalje motivisan, volim ovo što radim. Lud sam za tenisom – zaključio je trener Dominika Tima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here