Tinejdžerka internetom dogovorila samoubistvo!

0

 

Srpska policija sprečila je maloletnicu iz okoline Beograda da izvrši samoubistvo, koje je prethodno preko interneta dogovorila sa svojim vršnjakom iz Bukurešta!

 

Njen virtuelni dečko popio je otrov, ali su rumunska policija i lekari u poslednji čas uspeli da ga spasu.

 

Maloletni tinejdžeri su se upoznali preko interneta i postali članovi organizacije „EMO", koja zagovara virtuelno vođenje ljubavi, seksualnu apstinenciju i, kako se kaže na njihovom sajtu, „čiste emocije koje se graniče sa bolom"!

 

Rumunski tinejdžer, koji je ostao živ samo zato što nije popio dovoljno otrova, otkrio je policiji da postoji jedna osoba u Srbiji koja u dogovoru sa njim takođe treba da izvrši samoubistvo. Njih dvoje su u virtuelnoj ljubavi bili godinu dana.

 

"Rumunski interpol je odmah obavestio srpske kolege, koje su momentalno krenule u akciju. Za manje od sat vremena ekipe Kriminalističke policije, Hitne pomoći i Centra za socijalni rad krenule su na teren. Sve se događalo u četvrtak između 15 i 18 časova. Pronađeni su prvo roditelji, pa devojčica, koja je nameravala da se ubije očevim pištoljem", prenosi izvor Pressa iz policije.

 

Iako se „EMO" u svom osnovnom značenju definiše kao muzički pravac, sami autori sajta kažu da je „EMO" jedna od najtežih stvari za definisanje.

 

„EMO" definišu kao skraćenicu za emocije, pa ljubav doživljavaju kao čistu emociju. Začeci „EMO" se nalaze u doba hipi pokreta, sedamdesetih godina prošlog veka, ali svoj uspon doživljava u prethodne dve decenije, uporedo sa ubrzanim razvojem interneta.

 

Na sajtu „EMO" se navodi da oni nisu suicidni, ali da pevaju i pišu suicidne pesme. Oblače se u crno ili belo, sa napadnom šminkom i frizurom koja bi trebalo da podrazumeva dugu kosu napred, a pozadi kraću.

 

Za „emo decu” se smatra da pubertetsku agresiju usmeravaju prema sebi jer su ubeđeni da su izopšteni iz društva.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here