Tanjug
Epidemiolog Branislav Tiodorović

“Nije tačno da uopšte nismo bili spremni i da nismo znali šta radimo, da je bio totalni haos, kako je to prof. Nestorović rekao u petak na panelu. Kolege Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon su mu vrlo diplomatski odgovorili da smo tačno znali šta radimo. Ja bih bio mnogo oštriji i nimalo ne bih bio diplomata. Kakav je to način da tako govori?! Naravno da smo znali šta radimo. Jeste ovaj virus nov, ali ovo nam nije ni prva epidemija, ni prva pandemija”, odgovorio je dr Branislav Tiodorović na pitanje smetaju li mu izjave dr Branimira Nestorovića.

Tiodorović se založio za momentalno ukidanje većine mera.

– Treba sve odmah da pustimo, da nema više nikakvih ograničenja. Da pustimo da se normalno održavaju svi sportski događaji, sve manifestacije… Pa danas treba i đaci da krenu u školu, doduše samo oni koji bi da popravljaju ocene. Jedino s koncertima treba sačekati do 15. juna. Ceo svet to radi, što bismo sad mi nešto kočili. Pustimo ljude da žive – rekao je on.

Tiodorović je istakao važnost pranja ruku i naveo da je rukavice jedino opravdano nositi na poslovima poput onih u kojima se tokom proizvodnje rukama pipa mnogo proizvoda. Veruje da će naše stanovništvo primati vakcinu u sezoni 2021/22. Podsetio je i da je 29,3 odsto obolelih u Srbiji bilo mlađe od 60 godina, da su umirali i oni koji su bili i 1978. godište.

1 COMMENT

  1. U pravu je Nestorović. Ostali po službenoj dužnosti lažu.
    Mojoj majci nisu davali terapiju četiri dana, jer nisu mogli da se pogode ko će da otvori kutiju sa lekovima. Nisu joj zapisali matični broj na prijemu. Testirali su je tek 7 dan po prijemu u Covid bolnicu, a telefonom me sve vreme lagali da čekaju rezultate. Digli su joj puls na 90 i 130, iako njeno srce ne može da izdrži više od 60 zbog bolesti (po nalazima). Nisu je presvukli 15 dana. U KC Niš je vladao haos, pa su se neki doktori i izvinjavali što su tako neorganizovani. Nije bilo dovoljno osoblja, pa je na trijaži radila optičarka?.
    Na kraju iako je bilo slobodnih respiratora ni na njega je nisu stavili kako bi je spasili, verovatno im nije bila bitna. Bio je haos, više su brinuli da se ne zaraze nego da leče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here