Tanjug
Branislav Tiodorović

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, izjavio je jutros da se iz vanredne prešlo u nepovoljnu epidemijsku situaciju, ali da to ne važi za celu zemlju, kao u Novom Pazaru i oko Novog Pazara.

Tiodorović je rekao da postoji značajno smanjenje broja novih slučajeva koronavirusa.

– Može se reći da imamo malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u bolnice. Još imamo visoku cifru onih koji fatalno završe. Najvažnije je kontrolisati radno aktivno stanovništvo, a oni koji fatalno završe su stariji hronični bolesnici – kazao je Tiodorović za RTS.

On je naveo da ima i dece koja su u ozbiljnoj situaciji.

– Podaci govore da su oni pod kontrolom, ali da su u teškoj situaciji. Ako se kaže da su neka deca u Kragujevcu, Nišu, Beogradu na respiratoru, onda to govori o njihovom stanju – ukazao je Tiodorović.

Na pitanje šta zna o stanju četvorogodišnjeg dečaka koji je na respiratoru u Nišu i bebe u Kragujevcu, on je odgovorio da ne zna ništa novo, sem da se pedijatri bore za njihov život.

– Radi se u oba slučaja o stečenom oboljenju. Ta deca koja imaju predispozicije, na njih se mora posebno paziti, a njihovi roditelji treba da razmišljaju o tome da im se ne donese virus i ne napravi još veći problem nego što ga imaju – ističe Tiodorović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here