Tipsarević operisao tumor

0

Sledio period oporavka: Janko Tipsarević očekuje da će se brzo vratiti na teren
 

 "U junu sam operisao benigni tumor na levoj nozi u petnom delu nakon čega je oporavak išao svojim tokom u željenom smeru. Međutim, kada je trebalo ponovo da počnem da hodam, pojavio se novi, na mestu pored operisanog dela. Operisan sam u Frankfurtu i čvrsto verujem da će ovoga puta zaista sve biti kako treba", naveo je Tipsarević u pisanoj izjavi.

 

Tipsarević već 11 meseci odsustvuje sa terena zbog povrede pete. Problemi sa povredom pete su počeli u januaru prošle godine, a kulminirali su prošlog oktobra i od tada je van takmičenja. On je prvi put podvrgnut operaciji u junu, kako bi izlečio bolno mesto i vratio se tenisu, ali nakon oporavka koji je usledio, povreda se ponovo vratila u vidu novog benignog tumora, navodi se.

 

"Agoniji sa mojom povredom kao da nema kraja, užasan je osećaj kada živite u neizvesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Najteže za jednog sportistu je što ne zna kada će stati na teren", rekao je Tipsarević koji trenutno zauzima 364. mesto na ATP listi

.

"Moj tim i ja smo uradili sve što je u našoj moći, ostaje mi da čvrsto verujem u izlečenje. Neopisiv je osećaj koliko mi nedostaje tenis. Tenis nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam bez bola, a od maja sam na štakama ili u kolicima", dodao je Tipsarević.

 

Srpski teniser istakao je da je uz podršku porodice ostao pozitivan i optimističan, da veruje u svoj potpuni oporavak i da će se "vratiti na teren mentalno jači nego što je bio".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here