commons.wikimedia
Skijaški centar Išgl u Tirolu

Udruženje za zaštitu potrošača Austrije (VSV), koje je najavilo tužbu protiv pokrajine Tirol, zbog nesavesnog ponašanja u slučaju širenja koronavirusa u skijaškom centru Išgl i pokušaja zataškavanja, saopštilo je da se za dva dana javilo 400 osoba, od kojih više od 350 Nemaca koji se priključuju tužbi.

VSV prebacuje vlastima Tirola da su prekasno reagovale na informacije o infekciji koronavirusa u Išglu, odnosno da su pokušali da to zataškaju i time izbegnu zatvaranje turističkog centra. Naime, u Išglu, i pre svega u apre ski baru “Kicloh”, inficiralo se više stotina Skandinavaca, Nemaca, ali i Austrijanaca.

VSV je prethodno podneo prijavu protiv predsednika pokrajine Tirol Gintera Platera, gradonačelnika, udruženja žičara i drugih predstavnika vlasti. Istovremeno, pokrenulo je poziv za podnošenje grupne tužbe osoba koje su se tokom skijanja u Tirolu zarazile koronavirusom.

VSV najavljuje da preko svog sajta želi da prikupi izjave svedoka koje treba da dokažu da je odlagano zatvaranje skijaškog centra iz čisto komercijalnih razloga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here