Crvena zvezda će u subotu od 20 časova, u okviru petog kola Superlige Srbije gostovati ekipi Spartaka. Šef stručnog štaba Vladan Milojević, uoči utakmice u Subotici, izjavio je da se njegovi izabranici okreću obavezama koje imaju u šampionatu, kao i da je prvenstvo prioritet za crveno-bele.

– Vraćamo se obavezama u prvenstvu, idemo u Suboticu na tradicionalno neugodno gostovanje. Spartak ima svoju filozofiju i način rada. Iznedrili su dosta talentovanih fudbalera i u prošloj sezoni su na sjajan način prezentovali Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Igraju ofanzivno i publika u Subotici hoće da uživa u fudbalu. Nažalost, kao i svi u Srbiji, primorani su da prodaju najbolje igrače. Prodali su veliki broj fudbalera u prethodnih godinu dana, ali i to je na neki način pokazatelj kvalitetnog rada. Sa klupe ih predvodi Gaćinović koji je dobar trener, temperamentan i neko ko želi da se nadigrava sa protivnikom. Siguran sam da će i ove sezone imati dobar učinak u ligi – počeo je Milojević i dodao:

– Fokusirani smo na prvenstvo. Juče sam ponovo razgovarao sa igračima i jasno im je da, bez obzira na to ko će igrati, svako je dužan da pruži maksimum i da pokaže da zaslužuje dres Crvene zvezde. Prvenstvo je prioritet, o tome razmišljamo i siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Slavili smo posle prolaska protiv Kopenhagena, ali obaveze u sportu su takve da nemate mnogo vremena za slavlje. Već sad moramo da razmišljamo o Spartaku i o novim izazovima. Imamo malih problema sa rehabilitacijom pojedinih igrača, kao i sa povredama, ali verujem u ovaj tim. Posebno raduju kvalitetni tereni i akcija Fudbalskog saveza Srbije koji sam i ranije pohvalio. Pravi potez je sređivanje podloga, igrači zaslužuju da imaju maksimalne uslove.

On je naveo da se “provlači” da je srećnik, i istakao “nek ostane da je prošao na sreću”.

– I Liverpul i Kopenhagen, samo neka guraju…. Kod nas je najlakše da kažete da je neko imao sreće i sa tim se završava sve to. Voleo bih da mi neko objasni šta je sreća, niko nikad nije objasnio šta je sreća. Ja sam izgleda srećnik pa neka ostane tako. Ja sam samo običan čovek koji se trudi i svoj posao pokušava da radi na najbolji način. Morate da imate dozu svega toga, ali momci su stvarno zaslužili sve pohvale, s obzirom na iscrpljujuću i tešku utakmicu – naveo je trener Zvezde.

Pohvalio je svoje fudbalere.

– Velike su emocije, pozitivne ili negativne. Dolazi do velikog pražnjenja i baterije treba da se napune. Izuzetno cenim igrače, pre svega kao ljude, a onda kao sportiste. Bitno je da budu dobri ljudi, ljudi koji će da shvate da je ovo njihov posao. Najveća sreća u kolektivnom sportu je ta da uvek neko može da povuče za vas i pomogne vam. Uvek neki drugi igrač iskoči. Svesni su u kom klubu igraju i moraju da imaju dozu automotivacije – rekao je Milojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here