Srpski teniser Novak Đoković ponovo je uputio molbu vodećim teniskim organima oko organizovanja takmičenja i rasporeda u kalendaru.

On je u nedelju, dan pred početak turnira u Dubaiju, ponovio izrazio želju za spajanje Dejvis kupa i ATP kupa, što bi se prvi put radilo u januaru, kao “Super kup”.

– Po mom mišljenju, ATP Kup i Dejvis kup moraju se spojiti – rekao je Đoković koji je u januar osvojio svoj osmi Australian open i pomogao Srbiji da osvoji ATP kup.

Trenutno se Dejvis kup, u organizaciji grupe “Kosmos” predvođene proslavljenim fudbalerom Đerarom Pikeom, i ATP kup, u organizaciji Teniskog saveza Australije, igraju na par meseci razlike kao jedina dva reprezentativna takmičenja.

– Spajanje dva kupa je neophodno jer će recimo i meni biti veoma teško da igram u oba takmičenja svake godine, moraću da biram – upozorio je 32-godišnji igrač, predsednik Saveta igrača ATP-a i prvi “reket” planete.

– Ne mislim da je to trajni model našeg tenisa – dodao je.

Za Đokovića novi format Dejvis kupa nije toliko atraktivan kao prethodni.

-Ono što mi se ne sviđa u Dejvis kupu je to da više ne postoji mogućnost igranja kod kuće”, objasnio je i dodao je da i ATP kup ima svojih nedostataka.

– ATP kup će se igrati narednih deset godina u Australiji. Teško je to nazvati Svetskim kupom, nema globalne dimenzije ako je na istom mestu deset godina.

Đoković od pobedeljka igra na turniru iz Serije 500 u Dubaiju. U prvom kolu rival mu je Tunišanin Malek Džaziri, dok nastupa i u dublu u paru sa Marinom Čilićem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here