To Premijer liga nije doživela deset godina: Četiri prinudne izmene u prvom poluvremenu

0
Tanjug/AP
Pomoć se ukazivala i Džesiju Lingardu, koji je i ušao umesto povređenog saigrača

U derbiju 27. kola engleskog prvenstva između Mančester junajteda i Liverpula nije bilo golova na Old Trafordu, ali su se povrede ređale kao na traci u prvih 45 minuta.

Čudna utakmica u Teatru snova. Mreže su ostale mirne, nije bilo izrazitih šansi, Liverpul je i s bodom preuzeo vođstvo na tabeli, a meč će se pamtiti po tim dešavanjima iz prvog poluvremena.

Prvi je igru, već u 21. minutu, morao da napusti Španac Ander Erera. Umesto njega je ušao Brazilac Andreas Pereira. Posle četiri minuta Junajted je ostao i bez još jednog španskog igrača koji je počeo utakmicu. Umesto Huana Mate na teren je upućen Džesi Lingard.

Od tri Španca u domaćem timu u igri je ostao još samo golman – David de Hea. Pošto nije primio gol, postao je sedmi igrač u istoriji Premijer lige s namanje 100 mečeva na kojima je sačuvao mrežu, a drugi Junajtedov, posle proslavljenog Danca Petera Šmajhela.

Zatim je peh zadesio i Liverpul. U 31. minutu zbog poverde je izašao Brazilac Roberto Firmino. Zaigrao je engleski napadač Danijel Staridž.

Ni tu prinidnim zamenama nije bio kraj. Posle tek 18 minuta na terenu van je morao i Lingard. Ušao je Čileanac Aleksis Sančez.

Poslednji put se tako nešto u Premijer ligi desilo na meču između Vigana i Fulama 2009. Sve tri izmene u prvom poluvremenu u jednom timu prethodno je imao Barnli, kada se 2015. sastao s Njukaslom. To se dogodilo ukupno osam puta, a “crvenim đavolima” nikada pre.

Nemanje Matića nije bilo u Junajtedovom timu. Verovatno je i njega snašla povreda.

Na povredu se prvo požalio Ander Erera…
…zatim je igru napustio Huan Mata…
…a nedugo posle njega i Roberto Firmino

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here