Toliko je razloga da nam Putin dođe

0

Da li će Putin doći u Srbiju 20. oktobra? Ili ranije? Da li će uopšte??
 

Kolev je rekao Srni da smatra da će Putin doći u Srbiju uprkos naznakama da pojedine zemlje nameravaju da zabrane prelet predsedničkog aviona.

 

Uprkos svim opstrukcijama i činjenici da se zbog gasovoda "Južni tok" sva Evropa "ustalasala" i da je zbog nje pala bugarska Vlada, Kolev je istakao da će početi realizacija ovog projekta, jer je Evropi potrebna energija.

 

– Evropi je neophodna energija. Gasovod "Nabuko" je neizvestan i u ovom trenutku ne može biti u igri. Jedina alternativa je "Južni tok". Moramo da znamo da je Amerika izvršila jak pritisak na Evropu da oslabi uticaj Rusije preko energenata" ukazao je Kolev, koji smatra da će izgradnja gasovoda preko Srbije početi čim taj pritisak bude smanjen.

 

Podsetio je da postoje alternativni pravci preko kojih zemalja gasovod može ići.

– Južni tok već ima alternativu preko Rumunije i Turske, istakao je Kolev.

 

Nema potvrde da će Putin doći ali ga Srbija (željno) očekuje

 

Kirbi indirektno vršio pritisak?

 

Govoreći o stavu američkog ambasadora Majkla Kirbija o Putinovom dolasku u Srbiju, rekao da je reč o tipičnom primeru zloupotrebe pozicije da bi se drugom poručilo šta bi trebalo da radi.

-Velike sile se uvek ponašaju sa pozicije moći. Ovo je bila ilustracija moći, gde se upozorava da jedan predsednik ne bi trebalo da dođe na neki prostor, rekao je Kolev i dodao da ga uopšte ne čudi postupak SAD niti reagovanje Rusije.

 

– To će biti sve češće. Mi trenutno prisustvujemo geopolitičkom ratu, koji se vodi na više frontova. Ovo je rat na diplomatskom području, ocenio je Kolev.

 

"Kirbi pokazao da je istorijska neznalica"

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here