Tomašević brani Jokića: On je MVP, kao da je osvojio medalju

0
MN Press

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije Dejan Tomašević stao je u odbranu Nikole Jokića. 

Naime, Jokić se našao na meti navijača jer je odustao od nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre održanbe ove godine. Jokić je preko medija objavio da neće igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama, a potom se tim Srbije nije ni plasirao. Mnogi su košarkaša Denvera označili kao glavnog krivca za neuspeh na turniru u beogradu.

Njegova odluka je opet došla u centar pažnje nakon dolaska Svetislava Pešića na mesto selektora, a nju je prokomentarisao i Dejan Tomašević.

– Ja bih podsetio da je samo nedelju dana pre toga Nikola Jokić proglašen je za MVP-a najbolje košarkaške lige – NBA. I to je možda uspeh ravan osvajanju neke medalje. Skloni smo da neke idole, uzore i pozitivne ličnosti poništimo i obrišemo šta su uradili. Mislim da će u perspektivi uskoro igrati za reprezentaciju, to bi bilo dobro za njega i našu zemlju. Sigurno će ljudi koji se brinu oko toga uraditi sve da već sledećeg leta igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu – poručio je Dejan Tomašević u jutarnjem programu Studija B, a prenosi Informer.

Tomašević je potsetio na neke druge velike zvezde koje su odustao od nastupa za reprezentaciju.

– Lebron Džejms nije igrao za reprezentaciju SAD jer je snimao film. Ta fraza ‘partriotizam’ i igranje za zemlju ne postoji više, ne možemo tako da ih privučemo. Za nas je to bio život… I ovi momci koji sada igraju, a imali su rezultate ovih godina, ostaće im to nešto najlepše kad se budu podsećali na profesionalnu karijeru – dodao je Tomašević.

Javnost u Srbiji očekuje mnogo od reprezentacije nakon povratka Pešića na mesto selektora.

– Ako budemo očekivali da jedan čovek ima čarobni štapić i sve promeni – to ne može niko na svetu. Potrebno je da se napravi sistem, a za razliku od Igora, koji je bio i trener u Fenerbahčeu, Pešić će imati sve vreme. Sećam se početaka kada je došao, tada je obilazio sve igrače, mene je posećivao u Podgorici i napravio je sjajnu uvertiru i rekao šta očekuje od svakoga od nas. Sama ta pažnja svakome od nas znači, kad ti dođe selektor i popriča sa tobom… Postali smo i prijatelji, to su momenti koji daju stabilnost igraču i sa većom motivacijom dođe na okupljanje – zaključio je Tomašević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here