Facebook/Sputnik Србијa
Rusei Ouči

U japanskom gradu Fukušimi, Rusei Ouči pokazao je svoje skejterske veštine, koje i dalje usavršava, uprkos tome što je – slep.

Ouči se nije rodio slep, ali kada je imao sedam godina ustanovljena mu je očna bolest. Tada je vid počeo brzo da mu slabi i na kraju je morao da pribegne štapu za slabovide da bi se mogao kretati.

Sa 15 godina dobio je ideju da vozi skejtbord, a čak i kada mu je majka savetovala da odustane od ove inicijative – nije odustao. Bio je uporan i na kraju je majka popustila i želja mu je ispunjena.

On smatra da svojim primerom pruža nadu drugim slepim osobama i da će, kada čuju za njegov uspeh, imati veru u sebe, da i oni to mogu da učine. Najveća želja mu je da takmičenja za skejtbording postanu deo Paraolimpijskih igara. A takva mogućnost postoji — već ove godine će se po prvi put na Olimpijskim igrama u Tokiju sportisti takmičiti za zlato na skejtbordu.

„Тони Хoка“ из Јапана ништа не може зауставити

У јапанском граду Фукушима Русеи Оучи показао је своје скејтерске вештине, које и даље усавршава, упркос томе што је — слеп.

Gepostet von Sputnik Србијa am Donnerstag, 20. Februar 2020

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here