Španski fudbaler objavio je da će svoju poslednju utakmicu odigrati 23. avgusta protiv Visel Kobea.

 

Fernando Tores je branio boje Sagan Tosua otkako je napustio Atletiko prošle godine, a u nedelju je imao konferenciju za štampu na kojoj je objasnio odluku da završi karijeru posle 18 godina.

Španac je istakao da je želeo da napusti fudbal čiste savesti i pre nego što oseti da fizički i mentalno ne može da igra sport koji voli.

– Mnogo tražim od sebe. Oduvek sam želeo da budem iskren i igram na nivou na kojem mislim da bi trebalo, a smatram da vreme kad to neće biti moguće nije daleko i ne želim da dođem u situaciju da budem na terenu i ne uživam. Želim da završim karijeru pre nego što se to dogodi. Znam svoje telo, slušam ga i mislim da posebno mentalno vreme nije daleko i želim da stavim tačku na karijeru na dobar način, pre nego što se to desi – naglasio je Tores.

Upitan da kaže ko je imao najveći uticaj na njega tokom karijere, Tores nije mnogo oklevao pre nego što je odgovorio.

– Uvek govorim da je najbolji igrač sa kojim sam igrao Stiven Džerard. Shvatio sam da je on igrač koji upotpunjuje moju igru. Smatram da je moj nivo dostigao novu dimenziju kad sam bio na terenu sa njim. Bile su to sjajne tri i po godine, voleo bih da se vratim u te dane, makar i na minut – istakao je Tores.

Tores je otkrio da se odlučio da karijeru završi protiv Kobea zbog prijatelja Andres Inijesta i David Vilja.

– Oprostiti se od fudbala pored mog dragog prijatelja Andersa je nešto što nisam mogao da zamislim, ali mi je Japan to omogućio. Takođe će tu biti i David, sa kojim delim najlepše trenutke u istoriji španskog fudbala. Biće divno. Pokušao sam da nađem neki epski trenutak za poslednju utakmicu i mislim da će ona biti savršena – otkrio je španski fudbaler.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here