EPA/Jaipal Singh

Srbija se predstavila na najvećem poslovnom dogadjaju u Aziji „ITB Asia” od 16-18.10.2019.  u Singapuru. 1.300 izlagača i 1.200 kupaca iz celog sveta predstavili su se turističkoj privredi Azije.

Za vreme trajanja ove turističke berze koju je posetilo oko 13 000 ljudi, TOS je realizovao preko 50 sastanaka sa organizatorima putovanja iz azijskih zemalja, među kojima su prednjačili oni iz Kine i Indije.

Azijati su veoma zainteresovani za putovanje u Srbiju, ali i za kružne ture u regionu. Zato je Srbija na ovom događaju nastupala zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i Agencijom za promociju turizma Makedonije.

Na mnoga pitanja velikog broja azijskih medija koji su pokazali izuzetno interesovanje za Srbiju, odgovarala je direktorka TOS-a Marija Labović.

– Interesovanje za putovanja u Srbiju je veliko, i to ne samo za putovanja na odmor, već i za poslovni turizam. Od novih tržišta veliko je interesovanje organizatora putovanja iz Indije, što nas raduje obzirom da smo za građane Indije ukinuli vize i da smo od ove godine započeli intenzivnije promotivne aktivnosti na tom tržištu – rekla je Labović.

Ona je dodala da je „ITB Asia” važna turistička berza za Srbiju kao turističku destinaciju na kojoj smo imali priliku da se predstavimo turističkoj privredi Azije i to ne samo nama važnom tržištu NR Kine već i ostalim azijskim tržištima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here