Srpski fudbaler Zoran Tošić opisao je kakva je trenutno situacija u Kini u jeku pandemije koronavirusa.

Tošić je krajem februara prešao iz Partizana u kineski klub Taizu Juanda, u vreme kada je bio vrhunac epidemije u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

– Prva 3 dana sam proveo u sobi u karantinu. S obzirom da je situacija bila dosta bolja ostao sam kraće vreme. U prvih nekoliko dana u karantinu sam bio testiran skoro svaki dan. I danas nam redovno proveravaju temperaturu. Već je duže vreme je sve mirno ali je bolje iz predostrožnosti – rekao je Tošić za “TV Arena sport”.

– I dalje se nalazim se u trening centru, još uvek tražim stan. S obzirom da su pripreme u toku i da su treninzi zahtevni nema mnogo vremena za kretanje tako da ni ne provodim mnogo vremena van hotela i trening centra – dodao je srpski fudbaler,

 

Kina ima više od 81.000 zaraženih, a preminulo je više od 3.000 ljudi. Međutim, sve je manji broj novozaraženih, dok se oporavilo više od 56.000 zaraženih osoba.

– Situacija je trenutno mirna, poslednjih dvadesetak dana nema zaraženih u gradu gde se nalazimo. Zbog zaštite svi hodamo s maskama ali je generalno sve mirno i čisto.

I dok su u Evropi tek prekinuta takmičenja, u Kini bi uskoro sport mogao da se vrati na scenu.

– Mislim da bi sredinom aprila trebalo da se sve smiri i da počne liga, ali još nije zvanično. Mi normalno treniramo, spremamo se, trebalo bi da ove nedelje počnemo i sa prijateljskim utakmicama pa se sve polako vraća u normalu.

Dok se virus u Kini smirio, Srbija tek čeka najnezgodniji period epidemije.

– Razmišljam o porodici, ali uveren sam da će sve proći u najboljem redu. Svi smo odrasli i znamo koja su pravila ponašanja. Budite odgovorni prema se bi i drugima – pobeđujemo – poručio je Tošić iz Kine.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here