C grupa u kojoj je Srbijam na EURO u Danskoj i Norveškoj, sigurno je najzanimljiva u prvoj fazi takmičenja jer će se na rasplet čekati gotovo do poslednjeg minuta, ili sekunde. 

Takođe, ono što svim ljubiteljima rukometa na ovim prostorima daje posebnu draž, jeste činjenica da će se o učesnicima koji nastavljaju takmičenje odlučivati upravo u duelu sa Hravtskom koji se igra od 18.15.

Kada se sve sabere, u dosadašnjem delu takmičenja, posle 2. odigrana kola, na čelu je Hrvatska sa dva trijumfa, nad Mađarskom i Holandijom, pred meč sa Srbijom koji će imati veliki značaj.

Iza Hrvatske po dva boda imaju Srbija i Mađarska, dok su svetske šampionke Holanđanke neočekivano bez bodova, ali imaju šansu da izbore plasman dalje.

Pred duele poslednjeg 3. kola, situacija je takva da svako može dalje, a mže i da ispadne. Ono što navijače u Srbiji zanima jeste, na koji način Srbija može dalje.

1. Pobeda nad Hrvatskom i trijumf Holanđanki

Pobeda nad Hrvatskom sigurno vodi dalje, možda čak i sa maksimalna četiri boda za prenos u drugu fazu. Ivakav rasplet je najidealniji po izabranice Ljubomira Obradovića.

Takav epilog je moguć ako Holandija pobedi Mađarsku i ode dalje zbog boljeg međusobnog skora, uz trijumf Srbije nad Hrvatskom.

2. Pobeda nad Hrvatskom i slavlje Mađarske

Drugi, nešto nepovoljniji, ali opet dobar scenario jeste da Srbija savlada Hrvatsku, a Mađarska bude bolja od Holandije.

U tom slučaju, preneli bismo dva boda, isto kao i Mađarska i Hrvatska u trouglu u kojem je svako svakog nadigrao.

3. Poraz i prolaz

Takođe, moguće je i da Srbije izgubi meč sa Hrvatskom, a prođe dalje. U tom slučaju, Holandija mora da izgubi od Mađarske. Ova mogućnost ukazuje na to da ne bismo preneli dalje niti jedan poen, pa bi i šanse za prolaz u završnicu takmičenja bile skoro pa minimalne.

4. Poraz i pakovanje kofera

Najgori scenario za Srbiju znači eliminaciju.

Ukoliko izgubi, a Holandija bude bolja od Mađarske tada bi se stvorio još jedan mogući trougao. U tom bi tri selekcije imale bi po pobedu i dva poraza, ali bi Srpkinje ispale zbog lošije gol razlike vrlo verovatno.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here