Fudbaleri Francuske eliminsani su sa Evropskog prvenstva pošto ih je Švajcarska pobedila na penale posle 3:3 u regularnom delu.  

Potpuno neverovatan meč viđen je u Bukureštu. Francuska je imala igru, i rezultat a samo petnaestak minuta delilo ih je od prolaska dalje. Ipak, u meču punom preokreta bolje se snašla Švajcarska i plasirala se u narednu fazu šampionata.

Švajcarska je prvo povela preko Seferovića, da bi potom Rodrigez odbranio penal. U nastavku, Benzema je sa dva gola u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat, da bi u 65. minutu Pogba dodatno uvećao vođstvo. Švajcarska se nije predavala do kraja. Tako su iz minusa od 1:3 u poslednjih 10 minuta regularnog dela uspela da izjednači i izbori produžetke. Precizni su bili Seferović u 81. minutu i Gavranović u 90.

U nastavku, ušlo se u produžetke, posle kojih su usledili penali. Tragičar meča bio je Kilijan Mbape koji je promašio u petoj seriji.

U nastavku šampionata Švajcarci će igrati protiv Španije koja je posle produžetaka rezultatom 5:3 eliminisala Hrvatsku.

Taj meč igraće se 2. jula u Sankt Peterburgu od 18 časova, dok će od 21 sat u Minhenu igrati Belgija i Italija, par sa kojim će se ukrstiti u polufinalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here