Rival Crvene zvezde u sredu Totenhem je kao gost odigrao 1:1 protiv Evertona u poslednjem meču 11. kola Premijer lige, ali će utakmica ostati u senci preloma noge koji je doživeo vezista Evertona Andre Gomeš.

Prvo poluvreme je proteklo u obostrano lošoj igri, bez ijedne šanse za gol. Totenhem je poveo u 63. minutu. Katastrofalno je pogrešio Aleks Ivobi, Son je presekao loptu i dodao do Dele Alija, a vezista se stuštio u šesnaesterac i postigao gol.

U 70. minutu domaćin je tražio penal posle kontakta rukom sa loptom baš strelca gola za “pevce”, ali se posle skoro dva minuta većanja iz VAR sobe odustalo od pokazivanja na belu tačku.

Stravičan detalj desio se u 79. minutu, kad je Son pogibeljno startovao na Andrea Gomeša i prosto ga bacio na Orijea, a Portugalac je pri tom sudaru polomio nogu. Južnokorejac se odmah uhvatio za glavu shvativši šta je uradio, a sudija Martin Etkinson mu je pokazao direktan crveni karton, iako je prvobitno izvadio žuti.

Brojčanu prednost Everton je iskoristio u šestom od 12 minuta nadoknade, kad je rezervista “karamela” Ćenk Tosun udarcem glavom sa peterca matirao nemoćnog Gazanigu.

Totenhem je remijem stigao do 11. mesta i ima 13 bodova.

Totenhem je meč odigrao u sledećem sastavu: Gazaniga, Orije (od 88. Fojt), Sančez, Aldervejreld, Dejvis, Sisoko, Ndombele (od 73. Lo Selso), Son, Ali, Eriksen (od 90+12. Sesenjon), Lukas Moura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here