EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Legendarni Frančesko Toti ostaće upamćen kao fudbaler koji je celu svoju fudbalsku karijeru proveo igrajući za Romu. Sada je za britanski Gardijan govorio o razlici između nekadašnjeg i današnjeg fudbala, ali i ponudama koje je imao.

– Ja sam počeo da igram fudbal u neko drugo vreme. Tada je fudbal bio drugačiji, pun strasti i ljubavi prema navijačima. Bilo mi je lako da igram za tim za koji sam oduvek navijao. Biti 25 godina u jednom klubu, nije mala stvar. Da biste postali kapiten, jedan od najvažnijih igrača u timu, uvek morate budi na vrhuncu zadatka. Teško je porediti moje vreme u fudbalu i ovo. Danas je fudbal više biznis, koji ti poručuje da ideš tamo gde možeš više da zaradiš.

Princ Rima je otkrio kako je kao mali maštao da nastupa za Milan, čiju je ponudu kao 12-godišnjak imao.

– Milan je tada bio najuzbudljivija ekipa koju sam ikada gledao, možda i jedina za koju sam maštao da igram. Uvek je moja odluka bila gde ću nastaviti karijeru. Iako sam bio jako mlad, tada sam znao gde ću igrati u budućnosti i to je bila samo Roma.

U leto 2006. godine Toti je bio blizu prelaska u Real.

– Naravno da sam razmišljao o ponudi Reala. Bio je to jedini klub u koji sam mogao otići iz Rome. Dugo sam razmišljao, ali iskreno sam slušao srce i ostao u Romi. Ovo su neke stvari od kojih ne možete pobeći. Iskustvo van Italije moglo bi biti dobro za mene i moju porodicu, ali Roma je bila za mene najvažnija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here