Tanjug
Kovid bolnica

U Opštu bolnicu Požarevac, u petak uveče u 19.10 časova, dovezena je pacijentkinja I. M. (1989) iz Kostolca, u veoma teškom opštem stanju.

Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima. Trudnica je bila pozitivna na koronavirus, ali, kako se navodi u saopštenju Opšte bolnice Požarevac, nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan sa koronavirusom.

Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu (majka je petoro dece). Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju (pritisak nemerljivo nizak) i vitalno ugrožena, navodi se u saopštenju.

– Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga. Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa (čira) na želucu. Ekipa naših lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22.35 sati – ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da su laboratorijske analize, između ostalog, pokazale enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara.

– Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog Covida-19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom – stoji u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

1 KOMENTAR

  1. Strašno!!!!, ali veliku odgovornost snosi i njen muž!!.Zar pored petoro dece, trebao je da žrtvuje ženu, da mu rodi šesto dete, sada u ovo zlo vreme!!!!.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime