Tramp dolazi u Srbiju?

Vestionline, Tanjug
EPA/ERIK S. LESSER
Američki predsednik Donald Tramp

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić očekuje da će američki predsednik Donald Tramp doći u Srbiju, ali navodi da od procene njegove administracije zavisi kada će se to dogoditi.

– Oni će odlučiti da li je bolje da dođe dok još traje rešavanje pitanja odnosa Beograda i Prištine ili kad dogovor već bude na stolu – rekao je Dačić za „Blic“, koji je objavio tekst o tome da li je vreme da Tramp dođe u Srbiju.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je Trampov dolazak u našu zemlju usko povezan sa dešavanjima na međunarodnoj sceni.

– To je svima jasno i nije iznenađenje. Za očekivati je da ćemo ga ugostiti u Beogradu, ali je stvar procene njegove administracije kada to treba da se desi – rekao je Dačić.

„Blic“ ističe da je Srbija jedna od tri zemlje u Evropi i 68 u svetu koje od 1991. godine nije posetio nijedan američki predsednik i podseća da je poslednji šef Bele kuće u Beograd bio Džimi Karter 1980. godine.

Kako precizira, od cele Evrope, nijedan predsednik SAD u poslednjih 28 godina nije bio samo u Srbiji, Moldaviji i Crnoj Gori.

Podseća i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio poziv Trampu da poseti Srbiju još u septembru 2017. godine, prilikom susreta u Njujorku, u okviru Generalne skupštine UN.

2 KOMENTARA

  1. Tramp dolazi u Srbiju da joj preti i da je ucenjuje.nek sedi u svom kaubojskom brlogu i nek čuva svoju zemlju koju je takodje oteo od drugih.Zato i jeste sagovornik ši,ptarije a o tome šta je kulturna baština jednog naroda:pa s njim o tome ne treba ni razgovarati-on prvo:nema narod pa prema tome ni kulturnu baštinu naroda;kao drugo:on nikad nije ni čuo za reč kultura-pa kako onda s njim pričati o nepoznanici.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime