EPA/Erik S. Lesser
Donald Tramp

Agenti Tajne službe sproveli su predsednika SAD Donalda Trampa u bunker u petak uveče, u trenutku kada su Belu kuću opkolili demonstranti koji su bacali kamenje i pomerali barikade.

AP navodi da su, prema rečima jednog republikanca, pripadnici tajne službe u petak odveli Trampa u jednom momentu u podzemni bunker.

Mediji navode da je Tramp u petak uveče u bunkeru proveo skoro sat vremena.

Poseban bunker ispod Bele kuće napravljen je kako bi se predsednik i visoki zvaničnici sklonili u slučaju terorističkog napada ili sličnog vanrednog događaja. Bela kuća nije želela da komentariše ove navode.

“Bela kuća ne komentariše protokole i odluke”, rekao je portparol Bele kuće.

Tajna služba je takođe saopštila da ne govori o metodama svojih bezbednosnih operacija.
Nije jasno da li su u bunker sišli i Trampova supruga Melanija i njihov četrnaestogodišnji sin Baron, navodi AP i dodaje da, po protokolu, svi koji su pod zaštitom tajne službe treba da budu u bunkeru.

Protesti zbog smrti Flojda izbili su širom Amerike a u glavnom gradu počeli su od petka, i od tada je obezbeđenje u Beloj kući pojačano Nacionalnom gardom i dodatnim osobljem Tajne službe i polcije.

Juče je Ministarstvo pravde takođe rasporedilo pripadnike službe Maršala SAD, i agenata iz Uprave za suzbijanje droge (DEA) da pojačaju trupe Nacionalne garde ispred Bele kuće, rekao je jedan zvaničnik Ministarstva pravde.

1 COMMENT

  1. Ja ipak mislim, da je to fejk njuz, ne bi on to uradio, ipak je on junačina sa največim dugmetom, on se ni Melanije ne boji!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here